В Китайській Народній Республіці археологи виявили комплекс великих давніх сімейних гробниць. Відомо, що знахідку віднесли до періоду династії Північна Сун (960 - 1127 н. е..).

Про цю дивовижну знахідку стало відомо, завдяки повідомленню Інституту культурних реліквій і археології КНР, пише портал "Політека".

Відомо, що знахідку було зроблено під час будівництва дороги в повіті Чанфен східній провінції Аньхой. Всього археологи нарахували 13 гробниць, в яких знаходилися різні артефакти, виконані, в основному, з лакованого дерева, а також порцеляни, золота і срібла. Площа найбільшої гробниці, яка, на думку вчених, могла належати окремій сім'ї, становить 120 кв. м.

Більше 50 унікальних предметів було знайдено в цьому комплексі гробниць. Серед них знаходилися бронзові дзеркала, білі порцелянові глечики, чаші з селадона і золоті прикраси.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, розкопали унікальну церкву в Єгипті: чекала вчених з IV століття.

Як повідомляв Знай.uа київське метро змінить графік роботи трьох станцій.

Знай.uа писав, древня знахідка готова переписати історію Європи єдина у своєму роді, фото.