Останнім часом все частіше можна почути про шкоду глютену. Чимало дієтологів рекомендують відмовитися від продуктів з його вмістом, а полиці магазинів поповнюються все новими і новими товарами з відміткою "без глютену". Однак чи такий страшний чорт, як його малюють?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГлютен - це білок, який міститься у злакових - пшениці, житі, вівсі, ячмені й манці. Якщо у вашому раціоні присутні хлібобулочні вироби, торти, цукерки, пиво, каші та соєвий соус - ви вживаєте глютен, пише Clutch.
В інтернеті можна знайти безліч згадок про безглютенову дієту, за допомогою якої можна нібито швидко схуднути без виснажливих голодувань. А ще - вивести з організму токсини і в цілому оздоровитися. Але фахівці попереджають: це - не більше ніж обман.
"Ті, хто кажуть, що у них непереносимість глютену (хронічне захворювання целіакія, при якому в людини з'являється імунна запальна реакція на білки зерна деяких злакових культур) напевно говорять неправду! Тому що ці люди повинні лежати в лікарні й дотримуватися суворої дієти. Не варто плутати непереносимість із чутливістю до глютену, яка найчастіше проявляється у вигляді висипки або алергії. Тому якщо у тебе раніше не було ніяких проблем із глютеном, можеш сміливо відставити цю тему в сторонку. Якби у тебе були якісь проблеми зі сприйняттям глютену, то вони б з'ясувалися ще у дитячому віці. Тож на продукти з мітками "без глютену" не варто вестися! Це всього лише черговий маркетинговий хід", - вважає дієтолог-консультант з правильного харчування та здорового способу життя Лора Філіппова.
Мало того, у більшості безглютенових продуктів жирів, вуглеводів, калорій і штучних добавок набагато більше, ніж у звичайних. А ще вони дорожче коштують.
Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, як пережити спеку і схуднути за тиждень.