Новий алкогольний напій створений в Сінгапурі, в його основу лягла сироватка, яка залишається від виробництва сиру тофу.

Напій назвали sachi, що можна перевести як "блаженство", "щастя". Його розробкою займався Національний університет Сінгапуру.

За словами вчених, процес займає три тижні, включаючи виробництво соєвого молока - основи сиру тофу - і відділення сироватки, до якої потім додають цукор і кислоту. Міцність нового напою не уточнюється.

Sachi описується як напій з фруктовим смаком, який, за словами вчених, нагадує саке. Сироватка від тофу зарахована до необроблених відходів і, скидається у воду, забруднює навколишнє середовище.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця
Показати ще

Раніше ми повідомляли про те, що пиво відправлять у космос. Пивовари компанії Anheuser-Busch відправлять свій ячмінь на борт МКС для подальшого проведення експериментів. В майбутньому, цю пивоварня фірма планує вирощувати ячмінь на Марсі. Далі з цього зерна буде проводитися марочне пиво Budweiser.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що археологи виявили загублене місто.