Аби позбутися зайвих кілограмів, дієтологи радять споживати більше овочів та фруктів, оскільки вони корисні для організму та менш калорійні.

Проте деякі овочі своїми властивостями не особливо поступаються "шкідливим" продуктам, і про це необхідно знати, передає Express.co.uk.

Так, солодка картопля, або батат, має високий рівень вуглеводів, що робить її калорійною. В той же час у ній багато поживних речовин: бета-каротин, калій, ніацин, рибофлавін і клітковину, а також вітаміни А, В5 і В6.

Помідори, які є джерелом вітаміну С, біотину, молібдену і вітаміну К та містять велику кількість інших корисних мікроелементів, теж не такі безпечні, як здається. Оскільки вони з родини Пасльонових, то, можливо, мають соланін. Він токсичний і здатний викликати запалення.

Популярні новини зараз
Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Обережно слід вживати й шпинат. У своєму складі, крім корисних вітаміну К, вітаміну А, вітаміну С, кальцію і фолієвої кислоти, він містить щавлеву кислоту, яка може заважати абсорбції кальцію.Термообробка овочів руйнує щавлеву кислоту.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про плюси та мінуси зміни раціону.