Денис Берінчик - знаменитий український боксер-професіонал, олімпійський призер та чемпіон світу, справжній патріот з непростою історією. Нелегкий життєвий шлях його починався з повного джентельменський букета: грабіж, розбій, хуліганство, але в один момент його життя перевернув спорт і блакитна мрія про Олімпійські ігри, втілена в життя сильним духом чоловіком, незламаним труднощами. Спортивні коментатори відносять Берінчика до «золотого покоління» українського боксу поряд з Олександром Усиком, Василем Ломаченко та Олександром Гвоздиком.

Знаменитий український боксер родом з Краснодона.
Знаменитий український боксер родом з Краснодона.

Біографія

Денис Берінчик народився в маленькому містечку Сорокино (ран. Краснодон) Луганської області 5 травня 1988 року. Дитиною майбутня надія українського боксу був досить експресивний і амбітний, що часто ставало головним болем для мами. Денис відвідував танці, а також спортивні секції, любов до яких не вийшло прищепити через агресивність характеру, пізніше його віддали в боксерську секцію, де він потрапив до заслуженому тренера України Миколи Яківа.

Задирака підліток з бійок в школі швидко перейшов на більш новий рівень - ігрові автомати. У 2005 році, у віці 17 років, Денис опинився у в'язниці, хлопець провів 14 місяців покарання в 17 СІЗО Луганського централу. Історія майбутнього видатного боксера могла на цьому закінчитися, але в'язниця стала хорошою школою для хлопця, який вирішив кардинально змінити своє кримінальне життя в хорошу сторону, з чим успішно впорався. Після звільнення Денис Берінчик повернувся в зал, вступив до Національного університету фізичного виховання і спорту України, проводив довгі години в старанних тренуваннях і поставив собі за мету - стати кращим в боксі на олімпійському рівні.

Хлопець провів 14 місяців покарання в 17 СІЗО.
Хлопець провів 14 місяців покарання в 17 СІЗО.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Першим серйозним успіхом Дениса стала перемога в 2010 році на Чемпіонаті Міжнародної федерації університетського спорту, в якому він зміг подолати казахського боксера і чемпіона Азії Гані Олжабаевіча. А вже через рік він взяв участь в Чемпіонаті світу в Баку, де блискучим чином переміг кожного з суперників. У 2012 році Денис Берінчик взяв участь в Олімпійських іграх, що проходили в Лондоні, і на батьківщину привіз срібну медаль. Боксер відзначився і запам'ятався тим, що після кожної своєї перемоги танцював традиційний український танець - гопак.

У жовтні 2012 року Денис Берінчик вступив в напівпрофесійну лігу WSB, міжнародну боксерську асоціацію під егідою AIBA в складі команди «Українські отамани». Всього провів 5 поєдинків, в 3 з яких здобув перемогу. Після початку війни на Донбасі, Денис переїжджає до Києва. 4 червня 2015 промоутерська компанія братів Кличків «K2 Promotions» підписала контракт з Берінчиком, в тому ж році відбувся дебют Дениса на професійному рингу.

Успіх Денису принесла перемога над чемпіоном Азії Гані Олжабаевічем.
Успіх Денису принесла перемога над чемпіоном Азії Гані Олжабаевічем.

Завоювати першу перемогу на професійному рингу Берінчику допомогли нокаути. 16 грудня 2017 року він взяв вакантний пояс WBO Oriental в легкій вазі, перемігши в протистоянні філіппінця Аллана Валлеспіна. Це була восьма перемога поспіль для українського боксера. Цікаво, що Денис Берінчик завжди екстравагантно виходить на ринг, влаштовуючи невелике, але видовищне шоу для глядачів. На цей бій в Броварах спортсмен вийшов у костюмі мішки - талісмана Олімпіади 1980. У вересні 2017, наприклад, в ефірі боксер з'явився в ланцюгах і під конвоєм, а тіло його прикрашали бутафорські татуювання. Він заходив на ринг в образі козака з булавою, римського легіонера, одного разу навіть приїхав на мотоциклі, а іншим разом - на коні.

Берінчик завжди екстравагантно виходить на ринг.
Берінчик завжди екстравагантно виходить на ринг.

У 2018 році Дениса Берінчика запрошено до участі в телешоу «Танці з зірками», де його партнеркою стала Катерина Білявська. Срібний призер Олімпійських ігор з боксу виступає в танцювальному шоу нарівні з зірками та іншими українськими знаменитостями. Пара Дениса і Каті успішно увійшла в контакт і є гідним конкурентом на паркеті, показуючи високий рейтинг з першого виступу. Денис відгукується про участь в програмі з особливим задоволенням. У боксерській кар'єрі зараз у спортсмена перерва через реабілітацію після бою проти Хосе Луїса Прієто, але травма не заважає йому розучувати па і виконувати виразні підтримки. Катя і Денис дебютували з вогненним і пристрасним аргентинським танго під зворушливу пісню Океан Ельзи «Я не здамся без бою», яке однозначно сподобалося суддям, а Катерина Кухар навіть зазначила похвалою і назвала боксера «нашим непереможним епатажним Гераклом». Цікавим рішенням став третій виступ пари, де Денис з партнеркою підготували номер в стилі фрістайл в декораціях, що імітують ринг. Про участь і планах в шоу Денис Берінчик відгукується так: «Цілі в шоу? Зі всіх змаганнях, в яких я брав участь, я намагався привезти медаль. Тому мета - як мінімум фінал».

Денис приймає участь в телепередачі «Танці з зірками».
Денис приймає участь в телепередачі «Танці з зірками».

Цікаві факти

  • Перший гонорар Дениса становив 20 грн, які він отримав за виграш у чемпіонаті «Молодої гвардії» в рідному Краснодоні. Боксер витратив їх на мінеральну воду і сік.
  • Після Олімпіади, спортсмен набив собі тату в вигляді олімпійських кілець на руці. Такі ж татуювання прикрашають тіла боксерів Олександра Усика і Василя Ломаченка.
  • Вільний час Берінчик присвячує своєму незвичайному як для боксера хобі - доглядає за квітами, які в множині прикрашають його будинок.
  • У Дениса є кіт попелястого забарвлення британської породи на ім'я Усик.
  • Улюблений напій боксера - домашнє вино, вишневе або абрикосове, яке готує його мама: «Мамине вино надає +20 до аури та сили удару».
  • Улюблений фільм Дениса Берінчика - «Нокдаун» з Расселом Кроу.
  • Улюблені актори: Вілл Сміт, Аль Пачіно, Едді Мерфі.
  • Денис тісно дружить з соратником Олександром Усиком, який навіть подарував йому машину.
  • Денис - любитель та цінитель олімпійської тематики, а особливо - олімпійських мішек, яких він колекціонує.
  • Зріст боксера - 170 см.
  • На закритті Олімпійських ігор в Лондоні українські боксери-учасники, разом з Денисом, знайшли шолом, намалювали на ньому українських козаків, і розписалися: Гвоздик, Усик, Берінчик, Ломаченко. Так і з'явилася команда боксерів «Українські отамани».
  • Улюблена музика Дениса Берінчика: «Судьба, разбитая в дугу» Сергій Наговіцин, «Человек в телогрейке» Іван Кучин, «Перемен» Віктор Цой, «Папа What'sApp, папа Skype» Баста.

Сім'я

Перша дівчина, помічена в обіймах Дениса Берінчика - Анастасія Ломаченко. Настя - розкішна блондинка, молодша сестра боксера Василя Ломаченка, спортсменка, майстер спорту міжнародного класу зі спортивної акробатики та багаторазова переможниця чемпіонатів України. Спільними фото рясніли сторінки соцмереж боксера, який в своєму інтерв'ю навіть подейкував про найближче одруження, але весіллю не судилося трапиться. Через кілька років, в 2014 році Денис розлучився з Настею.

Перша дівчина Дениса - Анастасія Ломаченко.
Перша дівчина Дениса - Анастасія Ломаченко.

Зараз боксер одружений. Незабаром після розставання з Анастасією Ломаченко, Денис познайомився зі своєю майбутньою дружиною - Ліаною Фіщук. З ефектною брюнеткою, яка молодша за нього на сім років, боксер зустрівся в Буковелі, і відразу сповістив дівчину, що вона повинна стати його дружиною. Вже по приїзду в Київ, Денис знайшов її номер телефону у спільних знайомих, близько року залицявся до Ліани і врешті-решт підкорив дівоче серце джентельменською напористістю і справжніми чоловічими вчинками. Пропозиція руки і серця, яке в планах боксера було з дельфінами в романтичній обстановці довелося скасувати, так як пара дізналася про вагітність.

Весілля відбулося в 2016 році, і на цей момент у дівчини вже округлився животик. Незабаром у пари з'явилася перша дитина - дівчинка, яку назвали ім'ям Мадіна. Красиве давньогрецьке ім'я означає «що надає сили». Коли Ліана вже була вагітна, зустріла одну дуже красиву і успішну жінку з ім'ям Мадіна і подумала, що саме так потрібно назвати свою дочку. Денис був присутній на пологах, дружина відзивається про нього як про дуже дбайливому чоловіка: «Він дуже хороший батько. Для нього не складно вранці раніше прокинутися - зробити каву в ліжко, сніданок і погуляти з донечкою ». Зараз Ліана навчається в Академії МВС, на заочному відділенні, в магістратурі.

Ліана та Деніс одружилися в 2016 році.
Ліана та Деніс одружилися в 2016 році.

У 2018 році, 16 червня, у подружньої пари народилася друга дитина, хлопчик, якому дали ім'я Тимур. Але в родині сталася трагедія, дитина померла. Денис втратив новонародженого сина через два тижні від народження, так і не ставши батьком вдруге. Причина смерті або можлива хвороба, що сталося, від чого батьки поховали дитину, Денис Берінчик не пояснює. У червні 2018 роки Денис опублікував пост в інстаграмі з фотографією, на якій боксер тримає в руках мініатюрну білу труну зі словами: «Мій син - вічний ангел. Берінчик Тимур Денисович. Вічна пам'ять! 16.06.18-30.06.18».

Денис втратив новонародженого сина через два тижні від народження.
Денис втратив новонародженого сина через два тижні від народження.

Досягнення

  • 2011 - Silver medal icon.svg Срібний призер чемпіонату світу;
  • 2012 - Silver medal icon.svg Срібний призер XXX Олімпійських ігор;
  • 2013 - Calder Cup.gif Срібний кубок команди Українські отамани сезону WSB 2012-2013 роки;
  • 2013 - Bronze medal icon.svg Бронзовий призер XXVII літньої Універсіади;
  • 2013 - Gold medal icon.svg Чемпіон України;
  • 2014 року - Gold medal icon.svg Чемпіон України;
  • 2017 до сих пір Boxbelt Heavychamp.png Чемпіон за версією WBO Oriental.

Державні нагороди

  • Орден «За заслуги» III ст. (15 серпня 2012);
  • Орден Данила Галицького (12 жовтня 2011;
  • Медаль «За працю і звитягу» (25 липня 2013).

Денис може похизуватися безліччю досягнень і нагород.
Денис може похизуватися безліччю досягнень і нагород.

На рахунку Дениса Берінчика безліч досягнень і нагород, він той, що зумів не впасти духом після в'язниці і смерті сина, він відмінний приклад сильного тіла і духу, який спромігся піднятися, виховати і сформувати себе до світового рівня. Денис - призер Олімпійських ігор, чемпіонату світу, літньої Універсіади, дворазовий чемпіон України і заслужений майстер спорту України з боксу, гармонійна і розвинена людина, самовідданий і вольовий чоловік, вірний і турботливий батько, справжній український козак і патріот країни, яка їм пишається.

Фото

Денис с дочкою Мадіною.
Денис с дочкою Мадіною.

Після звільнення Денис Берінчик повернувся в зал, вступив до університету.
Після звільнення Денис Берінчик повернувся в зал, вступив до університету.

Берінчик - майстер ефектного виходу.
Берінчик - майстер ефектного виходу.

Денис танцює в парі з Катериною Білявською.
Денис танцює в парі з Катериною Білявською.

Сім'я Берінчик.
Сім'я Берінчик.

Після перемоги Денис виконує гопак.
Після перемоги Денис виконує гопак.

Відео

На ютубі в 2009 році користувалося великою популярністю відео - сутичка Берінчика з місцевим алкоголіком.

Після виступу на паркеті шоу «Танці з зірками», Денис Берінчик поділився історією про сина, від чого посміялася ведуча Полякова і розплакалася Кухар.

Український боксер Денис Берінчик потрапив під конвой.

Новини

Останні новини про трагедію та втрату новонарожденого сина розповідає Денис Znaj.ua.

Берінчик розповів Znaj.ua, коли він повернеться на ринг.

Як раніше повідомляв Znaj.ua, Берінчик потрапив в СІЗО.

Денис Берінчик поділився зі Znaj.ua знімком в образі Шрека.

Посилання

Інстаграм
Фейсбук
Олімпійська статистика
Статистика професійних боїв на боксрек