Ігор Ласточкін - відомий шоумен і телеведучий, член Вищої Ліги КВН, наставник «Ліги Сміху» і просто непересічна творча особистість. Нездійснений нафтовик, але золотий артист, Ігор веселий і розумний, він - чарівна і неординарна особистість, яку підтримує численне військо шанувальників, яке множить його талант і розростається з кожним днем.

Ведучий і гуморист Ігор Ласточкін
Ведучий і гуморист Ігор Ласточкін

Біографія

Знаменитий в Україні і Росії комік і гуморист Ігор Сергійович Ласточкін народився 21 листопада 1986 року в Шикменті, одному з найбільших культурних центрів Казахстану. Національність за словами Ігоря - це душевний стан, а не місце народження, тому вважає своєю батьківщиною Україну. Ласточкін - справжнє прізвище по паспорту, за рахунок чого в дитинстві невисокого зросту артистичний хлопчик міг похвалитися безліччю прізвиськ: Карлик, Пчьолкін, Птіцин, Мухін, Пташкін, Птах, Стрекозкін. Симпатичний Ігор ріс на щастя сім'ї і радував маму творчими здібностями.

Дитяче фото Ігоря
Дитяче фото Ігоря

Сімейство Ласточкіних переїхало в узбецьку столицю Ташкент, коли хлопчикові виповнилося 7 років. Починаючи з першого класу, мама задіювала Ігоря у всякого роду заходах. Коли в компанії Ласточкіна друзі просто розповідали анекдоти, він їх ще й показував. В інтерв'ю Ігор зазначає, що завжди любив телебачення, яке так манило, що змусило вивчити всі рекламні ролики на пам'ять, а програми «Зірковий час», «Поклик джунглів» і «В світі тварин» були улюбленими для дитини. Звичайно, перегляди ігор КВН, були найкращим проведенням часу для Ігоря, їх він знав на зубок! Улюблені команди КВК для Ласточкіна - це «Уральські пельмені» і «Нарти з Абхазії».

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У 1996 році Ласточкін вперше зіткнувся з поганим фінансовим становищем в сім'ї, і не дивлячись на свій юний десятирічний вік, зрозумів, що повинен працювати. Ігор працював офіціантом і вантажником, на бензоколонці качав бензин, і випікав за бабусиним рецептом тістечка, які після продавав на ринку. Завдяки наполегливості, працелюбності та неперевершеному бажанню, зараз Ласточкін може похвалитися своїми заслугами і здобутками, опинившись по той бік екрану, на який він сам маленьким дивився з захопленням в дитячих очах.

У 2004 році, Ігор успішно закінчив школу №110 ім. Тараса Шевченка. Навчальний заклад українську назву отримало неспроста, після землетрусу в 1967 році, Ташкент відбудовували всім Союзом і саме цю школу побудували українці. Ігор розповідає, що йому особливо запам'яталися шкільні роки барвистим красивим панно, на якому був зображений кобзар з бандурою.

Кар'єра

Майбутній артист і ведучий, а зараз тільки пустотливий і неординарний випускник школи, незабаром, разом з мамою покинули країну і переїхали до Дніпропетровська, через вступ Ігоря до Державної металургійної академії України. Мама досі живе в Дніпрі, брат після навчання в Дніпропетровську повернувся в Росію, до батька. При виборі спеціальності для Ігоря вирішальним стала порада батьків. Сім'я сказала, що всі гроші - в енергетиці, тому Ласточкін вибрав спеціальність «Хімічна технологія палива та вуглецевих носіїв», в надії стати нафтовим магнатом, з чим дуже прогадав. Замість нафти Ігор вивчав коксові печі, він повністю розчарувався в професії, зате у нього з'явилося більше вільного часу, щоб відвідувати такі цікаві заходи, як КВК. Коксохіміком Ігор, все ж, став, він не звик кидати розпочате, тому в 2009 році хлопець став дипломованим фахівцем.

Ласточкін мріяв стати нафтовим магнатом
Ласточкін мріяв стати нафтовим магнатом

Навчання в академії стало трампліном у кар'єрі Ласточкіна як артиста, адже саме участь в студентській команді КВК вказала Ігорю правильне русло, яке привело його до блискучого успіху. Перший виступ Ігоря називався «Першокурсник», він грав переляканого молодика, з вуст якого не виривається жодна фраза. Всупереч натуральному страху від сцени, з яким навіть не доводилося грати, Ігор викликав ажіотаж і захоплення у публіки своєю смішною роллю в мініатюрі, що запам'яталася багатьом.

Ігор - капітан команди КВН «Збірна Дніпропетровська»
Ігор - капітан команди КВН «Збірна Дніпропетровська»

За Ігорем числиться участь в дніпропетровських командах «Плюс 5» і «Сталевий проект», а в 2008 році він поповнив ряди команди «Збірна Дніпропетровська». Ласточкін брав участь в розробці, був автором і актором постановок. Дебютний виступ Ігоря Ласточкіна відбувся в Сочі на «Голосячому КіВіНі 2010», де він виступав в якості капітана команди. Вони не перемогли, дійшовши лише до півфіналу, але Костянтин Ернст зазначив «Збірну Дніпропетровська», і з легкої руки жюрі, команда взяла участь в спецпрограмі «КВНу - 52», таким чином вперше з 1997 року в фіналі Вищої ліги зіграла українська команда. Поділивши в фіналі друге місце зі «Збірною Камизякського краю по КВНу», команда стала віце-чемпіоном Вищої Ліги 2013. Найкраще і головний козир «Збірної Дніпропетровська» - серія мініатюр «Ігор і Олена», в яких обігруються відносини між чоловіком і дружиною, ролі в них виконують Ігор Ласточкін і Володимир Борисов.

Дебют Ласточкіна на «Голосячому КіВіНі - 2013»
Дебют Ласточкіна на «Голосячому КіВіНі - 2013»

Паралельно із грою в КВК, в 2011 році Ігор закінчив акторські курси в найбільшому в Європі театральному навчальному закладі, яке знаходиться в Москві, Російському інституті театрального мистецтва.

У 2012 році гумориста Ігоря Ласточкіна почали помічати, артиста запросили в якості резидента «Comedy Club Dnepr Style».

У 2013 він бере участь в українському серіалі-скетчкомі 95-кварталу «Країна У» на телеканалі ТЕТ, в якому акторами є найвидатніші артисти з різних збірних КВК. Ігор знімається в сценках разом з Борисовим, обігруючи сімейне життя подружньої пари «Ігор і Олена» знайомих ще з часів «Збірної Дніпропетровська».

Артист в телепередачі «Країна У»
Артист в телепередачі «Країна У»

З 2014 по 2017 рік Ласточкін знімається в розважальній передачі «Почуття гумору» на Першому Каналі і телепрограмі «Одного разу в Росії», виробництва російського каналу ТНТ. Шоу принесли велику популярність артисту, останній проект включає в себе невеликі сатиричні та гумористичні добірки, які висвітлюють соціальні теми, близькі кожному. В «Одного разу в Росії» в тандемі з Ласточкіним грає Ольга Картункова, разом вони показують гумористичні міні-шедеври, які запам'яталися багатьом глядачам своїм гострим гумором і жвавістю: клініка пластичної хірургії, побачення з мамою, депутат і буфетниця. Одночасно з цим, до 2015 року, талановитий виконавець грає в ролі Іллі Муромця в українському гумористичному серіалі «Казки У» і «Казки У Кіно», які випускають студії «Квартал-95» і «Драйв Продакшн».

Російський проект «Одного разу в Росії»
Російський проект «Одного разу в Росії»

Комік досягає піку слави, і запрошений в якості тренера на українське гумористичне телешоу «Ліга Сміху» яке тільки затвердило його талант і блискучу здатність наповнювати людей сміхом. Шоу створене за форматом гумористичного конкурсу, в якому колективи змагаються між собою, демонструючи сценки або імпровізації. Під керівництвом Ігоря Ласточкіна було три команди: «Прозорий гонщик» (Одеса), «Стоянівка» (Молдова) і «Загорецька Людмила Степанівна» (Львів). За допомогою свого артистичного куратора вони стали чемпіонами як в 2016, так і в 2017 роках. Вражаючи глядачів як суддя і наставник, мініатюрний, але на диво харизматичний Ласточкін довів команди-дебютанти, одну з яких представляє собою загадковий і космічний «невидимий» Марк Куцевалов, і другу, екстравагантну «ЗЛС», до кубка.

Ігор - дворазовий тренер-чемпіон телешоу «Ліга Сміху»
Ігор - дворазовий тренер-чемпіон телешоу «Ліга Сміху»

У 2016 році Ігор Ласточкін став ведучим нового сезону передачі «Розсміши коміка» на каналі «1+1», і з цим завданням артист впорався успішно, забезпечивши відмінний рейтинг. Привабливий комік стався до душі глядачам, серед яких з'явилося ще більше шанувальників.

Ігор - ведучий «Розсміши коміка»
Ігор - ведучий «Розсміши коміка»

З 2017 року і до нині Ігор бере участь в двох українських проектах в якості актора і ведучого: «Готель« Галичина », поєднання комедійного і містичного жанрів, і« Ігри приколів ». Гумористично-розважальні шоу транслюються на українському телеканалі «1+1», виробництво належить студіям «Квартал-95» і «Драйв Продакшн». У 2018 Ігор прийняв естафету від Аніти Луценко на участь у другому сезоні легендарного оновленого танцювального шоу «Танці з зірками».

Артист приймає участь у «Танцях із зірками»
Артист приймає участь у «Танцях із зірками»

Цікаві факти

  • Зріст Ігоря Ласточкіна становить 170 см.
  • Артист любить активний відпочинок: віндсерфінг, катання на квадроциклах, велосипеді, біг, плавання.
  • Ігор мріє зіграти справжню роль в повнометражному фільмі або стати продюсером.
  • Улюблена гра - пейнтбол.
  • Одного разу, зустрівши його на вулиці, фанати піднесли Ігорю торт в подарунок.
  • Ласточкін не вживає алкоголь ще зі студентських часів, тоді у нього почав погіршуватися зір. В результаті комік почитав різні матеріали і зрозумів: чим більше ти зашлаковують свій організм, тим незворотнішим процеси.
  • За знаком зодіаку він - Скорпіон.

Ласточкін мріє зіграти в кіно
Ласточкін мріє зіграти в кіно

Особисте життя

Обраниця і дружина українського коміка - Анна Романівна Португалова, народилася в травні 1986 року, за освітою - фінансист. Одного разу вони випадково зустрілися в студентському гуртожитку, і після п'яти років стосунків, Ігор зважився зробити пропозицію коханій і одружився. Весілля пари відбулося 3 червня 2011 року. Через три роки, 1 квітня 2014 року, Ігор Ласточкін став щасливим батьком первістка, сина назвали Радмір.

Сімейство Ласточкіних
Сімейство Ласточкіних

Дружина і дитина шоумена жили деякий час в місті Кам'янському, а сам Ігор працював в Києві і Москві, тому жив на три міста. Зараз у сімейства Ласточкіних в розпорядженні квартира в Києві, куди вони успішно перебралися, але Ігор не сильно радий столиці: «Чесно кажучи, мені не дуже подобається жити в самому Києві - велика концентрація людей, машин, заводів, смітників ... Тут можна впасти в депресію дуже швидко. Так що якщо є можливість жити за містом, це потрібно робити».

Анна часто бере участь в постановках чоловіка, тому нерідко можна побачити виступ пари на сцені в дуеті.

Ігор Ласточкін з нареченою
Ігор Ласточкін з нареченою

Нагороди

  • 2009 - Третє місце в сезоні Вища українська ліга КВН;
  • 2012 - Малий КіВіН, Чемпіон Вищої української ліги КВН;
  • 2013 - Малий КіВіН, Віце-чемпіон Вищої ліги;
  • 2016 - Тренер-чемпіон другого сезону «Ліга сміху»;
  • 2017 - Тренер-чемпіон третього сезону «Ліга сміху».

Популярний шоумен, ведучий і гуморист
Популярний шоумен, ведучий і гуморист

Шоумен сміливо увійшов на територію українського телебачення і завоював левову частку шанувальників, створюючи чудові і смішні мініатюри, сценки та жарти, які не можуть не викликати щирої посмішки на обличчях. Дворазовий тренер-чемпіон, популярний шоумен, ведучий і гуморист, Ігор Ласточкин - це хороший приклад артистичної особистості, прекрасного почуття гумору, талановитого автора і люблячого батька, риси, які він відмінно поєднує і плекає в собі.

Фото

Ласточкін і його підопічний «Прозорий гонщик»
Ласточкін і його підопічний «Прозорий гонщик»

Ігор ділить паркет з Ілоною Гвоздьової на танцювальному шоу
Ігор ділить паркет з Ілоною Гвоздьової на танцювальному шоу

Ігор Ласточкін в ролі Іллі Муромця
Ігор Ласточкін в ролі Іллі Муромця

КВНщик Ігор Ласточкін
КВНщик Ігор Ласточкін

Ласточкін зі своєю майбутньою дружиною познайомився в гуртожитку
Ласточкін зі своєю майбутньою дружиною познайомився в гуртожитку

Харизматичний і талановитий ведучий і шоумен
Харизматичний і талановитий ведучий і шоумен

Відео

Сімейна фотосесія в студії BabyBloom.

Ігор Ласточкін про знайомство з дружиною і нелюбов до Києва.

Ласточкін веде особистий блог.

За період виступу в КВН особливо глядачі запам'ятали номер про зухвалого кошеня на ринку.

Новини

Останні новини, як український гуморист засвітився в ганебної ролі на РосТВ повідомляє Znaj.ua.

Ласточкін розповів Znaj.ua скільки він заробляє.

Раніше Znaj.ua повідомляв, що Ласточкін розповів про відносини з дружиною.

Посилання

Інстаграм
Фейсбук
Ютуб