У Верховній Раді прийняли законопроект "Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів"

Згідно з цим документом, мають намір ввести санкції і позбавити державних нагород українських та російських артистів, яких викрили в антиукраїнській діяльності. Це питання розглянули в стінах Верховної Ради 3 жовтня.

"Метою постанови є засудження антиукраїнських і сепаратистських проявів діячів культури, мистецтва і шоу-бізнесу, а також застосування до них публічної відповідальності у вигляді позбавлення державних нагород України", – йдеться у пояснювальній записці.


Так звання "Заслужений артист України" можуть позбутися Світлана Лобода, Ані Лорак та Віталій Козловський. Вживуть заходи до таким виконавцям, як Філіп Кіркоров, Микола Басков, режисер Володимир Бортко і Таїсія Повалій можуть залишитися без статусу "Народного артиста України".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Кіркоров


Такі дії з боку влади повинні сприяти об'єднанню українського народу.
"На сьогодні в Україні склалася безпрецедентна ситуація, коли люди, які для багатьох українців були авторитетами, з екранів телевізорів, засобів масової інформації виступають з антиукраїнськими закликами. Такий стан справ вимагає невідкладного реагування, а саме якнайшвидшого позбавлення цих артистів почесних звань України", – йдеться у документі.

Лорак


Нагадаємо, раніше зірка "50 відтінків сірого" показала кругленький животик.


Як повідомляв портал "Знай.uа", Олена Кравець показала свою "кам'яну стіну" і пухнастих діток. Відома українська гумористична актриса, зірка " 95 Кварталу Олена Кравець, як і всі знаменитості, любить радувати своїх шанувальників новими фото. Днями в Instagram Кравець з'явилося миле фото з чоловіком і двома дітьми. А як відомо, недавно Лена народила відразу двох.

Також Знай.uа" писав, померла Монсеррат Кабальє: кращі хіти оперної діви.