В Росії не стало знаменитого актора, зірки фільму "Тихий Дон" Сергія Юртайкіна. Знаменитість пішов з життя у віці 91 року.

Про це в середу, 14 листопада, повідомили у прес-службі ВДІК імені Герасимова.

Колеги та рідні актора не повідомляють про причини смерті.

"У ніч з 13 на 14 листопада 2018 року помер випускник ВДІКУ імені Герасимова акторської майстерні Герасимова (випуск 1953 року) Сергій Юртайкин. Один із студентів Сергія Аполлинариевича, який зіграв у легендарному "Тихому Доні", — цитує агентство міських новин "Москва" повідомлення прес-служби.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Юртайкіна прославили ролі фільмах "Тихий Дон" Сергія Герасимова, "Вірні друзі" Михайла Калатозова, "Неймовірні пригоди італійців у Росії" Ельдара Рязанова та багатьох інших.

фрагмент фільму Тихий Дон

Юртайкін народився в селі Старе Синдрово Пензенської губернії Копальні району (Республіка Мордовія — Ред.) 18 жовтня 1927 року. У 1949 році закінчив мордовскую студію Гітісу, в 1953 — акторський факультет Вдіку. В Театрі-студії кіноактора працював до 1990 року.

Відомо, що останні свої роки актор доживав неподалів столиці РФ у селищі Снігурі у свого племінника, священика Макарія Юртайкіна.

Юртайкин

Нагадаємо, на 81 році не стало знаменитого композитора, артиста Ігоря Лученока. Народний артист республіки Білорусь і СРСР помер після інсульту.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Росії на 55 році життя помер відомий актор, один з найяскравіших зірок популярного "Єралашу" Микола Рум'янцев.

Також Знай.ua писав про те, що у Сполучених Штатах (Лос-Анджеліс) на 95-році життя помер творець культових коміксів та засновник кіновсесвіту Marvel Стен Лі.

Дивіться: Яким шанувальники запам'ятали Сергія Юртайкіна