Українське кіно нарешті почало окупатися: приміром, гучна комедійна стрічка "Скажене весілля" продовжує встановлювати рекорди і підвищувати планку для колег.

Вперше в історії вітчизняного кінематографа фільм, що отримав підтримку Державного агентства України з питань кіно, повернув державі не тільки всю суму, виділену на виробництво проекту, але і з додатковим інвестиційним доходом.

1 мільйон 175 тисяч 590 гривень, а також 16-процентний дохід, що склав 150 тисяч гривень, компанія "Прототип продакшн" перевела на рахунок фонду Держкіно 6 грудня.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Це прецедент, коли компанія-виробник повертає Держкіно все гроші, взяті на виробництво фільму. Не просто все, а ще й з відсотками. Це свідчить про надзвичайно позитивні тенденції в розвитку українського кіно", - зазначив Глава Держкіно Пилип Іллєнко.

Подейкують, що головний секрет успіху стрічки саме у вдало підібраних акторах. Чого коштує тільки роль Винника, який тікає від "вовчиць" на велосипеді у пошматованій сорочці? Або Потапа з Монатіком, готових "відспівати будь-кого" за гроші.

Дивіться: Комедія "Скажене Весілля" повернула гроші Держкіно

Скажене весілля: сюжет та головні герої

Директор районного краєзнавчого музею Василь Середюк, відправляючи доньку Катю до Франції на навчання, і не очікував такого повороту — місяць тому вона повідомила, що виходить заміж за французького лікаря — кардіохірурга Франсуа. "Середюки — європейська родина!" — це гасло особисто від Василя почув у районі кожен. Яке ж було його здивування, коли він побачив, що омріяний європейський зять — афрофранцуз.

Головні ролі у фільмі виконали Назар Задніпровський (Василь Середюк, батько нареченої), французький актор Джиммі Воха-Воха (Франсуа, наречений), Поліна Василина (Катя, наречена), Леся Самаєва (Галина, дружина Василя), Олександр Кобзар (Тарас, сусід Василя), Віра Кобзар (Оксана, дружина сусіда), Інна Приходько (Ольга, донька сусіда) та Арам Арзуманян (Ашот, зять сусіда) та інші.

Також до професійних акторів приєдналися зірки шоу-бізнесу: Потап та MONATIK, які зіграли отця Євлампія та диякона Пилипона, скажений продюсер Юрій Горбунов, Олег Винник, для якого зйомки в стрічці стали дебютом в українському кіно.

Дивіться: "Скажене весілля", офіційні трейлери та саундтрек до фільму

Нагадаємо, після "Скаженого весілля" Винник зізнався, чому жінки ходять за ним табунами.Як повідомляв "Знай.ua", оприлюднено найцікавіші подробиці зі знімального майданчика "Скаженого весілля". Також "Знай.ua" писав, студія "Квартал 95" відзняла новорічне шоу "Вечірнього кварталу".