Відома співачка зі США Брією Блессінг поділилась досвідом спілкування із адміністраторами готелю у Києві. Співачки зателефонувала до одного із київських готелів, а з нею не захотіли спілкуватися українською мовою.

Дописпро це з’явився на сторінці у Facebook в користувача Богдана Токара днями разом із відповідним відеозверненням співачки.

Американська та українська знаменитість Брія Блессінг стала популярною в Україні, коли взяла участь в одному із талант-шоу країни. Вона добре володіє українською, проте не розуміє російської. Тому попросила працівницю говорити з нею українською.

"Це просто чудесно. Коли я дзвоню до готелю в Києві. Я з нею (працівницею готелю, – ред.) розмовляє українською, вона зі мною – російською. Після кількох хвилин (розмови, – ред.) я кажу: "Я перепрошую. Я американка. Я російську дуже погано розумію. А вона продовжує зі мною російською розмовляти", – збентежилась Брія.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Та додала: "Кияни. Українці. Ви хочете розмовляти російською, будь ласка. Ви вільні люди. Але розумієте: є іноземці, які, приїжджаючи в Україну, чомусь вивчили українську мову. Дивно, правда? І коли іноземка розмовляє з вами українською і каже, що їй важко російською, переходьте вже з нею на українську мову. Це хіба так важко?".

#какаяразніца #ітакпаймут Американка Брія Блессінг, яка чудово володіє українською, телефонує в київський готель, де їй відповідають російською, якої вона не розуміє. На прохання перейти на українську не реагують. Подібне траплялось і з моїми одногрупниками-іноземцями, які російською володіють погано. А нещодавно поляк Кендзьора, який виступає за київське Динамо дуже дивувався тотальній російськомовності його одноклубників. Знаєте, саме в такі моменти найбільш соромно за узкоязичних українців. Бо свої, що розмовляють рідною вже давно звикли і до подібної дискримінації і взагалі до такої нелогічної ситуації, коли величезний відсоток їх співгромадян розмовляє мовою ворога. А іноземці в толк не беруть, як таке можливо. Просто уявіть, що ви зібрались жити/навчатись/працювати приміром в Іспанії і для цього старанно вчили іспанську мову, але, на ваш подив, в Іспанії до вас постійно звертаються португальською. Уявіть, як після цього для вас виглядатимуть іспанці і який когнітивний дисонанс ви відчуватимете. І найголовніше. Коли іноземець, який з кожного кутка чув російську мову і для якого поняття мова і нація апріорі тотожні, повернеться від нас у свою країну - він розповідатиме: «дьюдс, яка війна? Україна походу дійсно частина Росії, а не окрема країна». Саме ви є іміджмейкерами України у світі. Думайте, який імідж Україні ви створюєте.

Geplaatst door Богдан Токар op Donderdag 13 december 2018

Нагадаємо, що скандальні Ані Лорак і Світлана Лобода станцювали на закритій вечірці в Києві.

Також "Знай.uа" писав, що Лорак позувала в одному тільки махровому халаті з чашкою кави, а ось шанувальники помітили сліди фотошопу: великий палець на нозі виглядає дуже ненатурально.