"Присягу двічі не дають" – цей вислів з'явився в Україні якраз під час Революції Гідності. Але не тільки військові стали на захист кордонів, не змогли лишитися осторонь і музиканти. Одні з них – відомий гурт "Антитіла" з незмінним лідером Тарасом Тополею. Свого часу вони відзняли красномовний документальний фільм про це під назвою "Незалежний".

Антитіла, український гурт
Антитіла, український гурт

"Жителі "Новороссії", помітивши нашу волонтерську діяльність давно шлють нам погрози на електронну пошту і в соцмережах. Пишуть, що будуть вішати, що "погонять" до Львова, і ще багато різної маячні. Видно не чекали такого опору", - йдеться в коментарі до ролику.

Дивіться: Україну не зламати. / Антитіла – Незалежний

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Втім, це не останнє відео, стосовно війни. Був ще кліп "У книжках", де хлопчик чекає на повернення батька з війни. Він обіцяє бути завжди слухняним, не розчаровувати дорослих, вчити вірші і ніколи не забувати слова. Головне – дочекатися батька.

Антитіла, український гурт
Антитіла, український гурт

Він подорослішає, закінчить школу, інститут, закохається, буде радіти кожному дню, але вже ніколи не буде поруч однієї людини – батька, якого він втратив через війну. Гурт назвав цю пісню однією з найважливіших за час існування "Антитіл", фанати – однією з найемоційніших.

Дивіться: Антитіла, "У книжках"

Не можна не згадати і про пісню "Над полюсами", слова якої народилися не в останню чергу зі спогадів самого Тараса Тополі, котрий разом з усіма патріотами стояв на Майдані. Ідея спільна фігурувала і тоді, і зараз, що добре видно у словах: "там над полюсами нагорі ми сім мільярдів, як один".

Антитіла, український гурт
Антитіла, український гурт

Цікаво, що саме "Антитіла" часто їздили на фронт і допомагали бійцям. Одного разу машина гурту потрапила в ДТП. Постраждала в ході відвідин Донбасу їхня колега, також волонтерка. Дівчину буквально "зашивали по живому", Тополя переймався за результат операції. Та на щастя все закінчилося добре і музиканти надалі продовжують допомагати ЗСУ.

Дивіться: Антитіла, "Над полюсами"

Нагадаємо, гурт Антитіла представив новий кліп.

Як повідомляв "Знай.ua", соліст українського гурту "Антитіла" Тарас Тополя розповів про те, чи публічно підтримає когось із кандидатів у президенти України. Також "Знай.ua" писав, що на популярний український гурт "Антитіла" подали до суду через "тональність у піснях".