Культовий роман Габріеля Гарсія Маркеса "Сто років самотності" нарешті екранізують - за книгою буде знято серіал. Право на адаптацію роману лауреата Нобелівської премії придбав стрімінговий сервіс Netflix.

Фільм зніматимуть іспанською мовою, якою й написано роман. Зйомки в основному проходитимуть на батьківщині письменника - Колумбії. А виконавчими продюсерами стануть сини Маркеса.

Придбання прав на адаптацію "Сто років самотності" перетворилося на складне змагання. За словами синів Маркеса, батько скептично ставився до можливості вписати роман, написаний в стилі магічного реалізму, в традиційну структуру кіно і дуже хотів, щоб, якщо це все ж станеться, історія була розказана іспанською мовою.

"Протягом десятиліть наш батько не хотів продавати права на цей роман, бо вважав, що його неможливо екранізувати, або що його виробництво не іспанською мовою не передасть всю суть. Але в нинішній золотий вік серіалів, з рівнем таланту сценаристів і режисерів ми впевнені, що це буде чудова робота", - вважають сини письменника.

У романі "Сто років самотності", дія якого розгортається у вигаданому місті Макондо, описана історія семи поколінь родини Буендіа. Роман об'єднує в собі фантастичні і алегоричні елементи: наприклад, дощі з жовтих квітів, змішує алхімію і релігійні явища, з реалізмом, історією і неймовірною стилістикою.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Перше видання книги «Сто років самотності», 1967

Роман Маркеса став важливим твором магічного реалізму і одним з найзнаменитіших латиноамериканських романів ХХ століття. Вперше вийшов друком у 1967 році. "Сто років самотності" був перекладений на 46 мов і проданий приблизно в 47 мільйонів екземплярів.

У 1982 році Габріель Гарсіа Маркес отримав Нобелівську премію з літератури.

Незважаючи на все це, книгу "Сто років самотності" дотепер не екранізували. Поза тим раніше роботи Маркеса вже адаптували - роман "Кохання під час холери" був екранізований Майком Ньюеллом з Хав'єром Бардемом у головній ролі.

кадр з фільму Кохання під час холери

кадр з фільму Кохання під час холери

Нагадаємо, в Колумбії викрали перше видання "Сто років самотності" Маркеса

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна через 18 років добилась право друкувати романи Маркеса

Також Знай.ua писав, ФБР більше 20 років стежило за письменником Маркесом