Відома українська актриса Римма Зюбіна поділилася своєю історією життя і висловила свою позицію про артистів, які гастролюють в Росії і політв'язнів у московському СІЗО.

"Я народилася в Ужгороді, де немає ніяких кіностудій. Але коли приїжджала якась знімальна група, я відразу про це дізнавалася і стрімголов бігла туди. Театр же за своїм внутрішнім розпорядком і пристроєм тепер подобається мені набагато менше, ніж атмосфера в кіно", - зізналася Зюбіна в інтерв'ю для ZN.ua.

Також Римма розповіла про недавню пропозицію працювати в Росії, яку вона відхилила.

"Я ніколи не тримаю все в одному банку. Ні в професії, ні в сім'ї. Тому що діти виростають і можуть заплатити тобі своєю байдужістю. Сім'я може зруйнуватися, а чоловік — піти. Або ти можеш вкласти в професію все, відмовившись від сім'ї, дитини, і в підсумку вона тебе — зрадить. У мене була можливість поїхати в Росію. Я отримала пропозицію, коли моєму синові було два роки. Я розуміла тоді, що завжди зможу повернутися додому. Але! У мене вже не буде сім'ї. Дитина звикне до бабусі в Ужгороді. Чоловік? Він у мене гарний, талановитий, і я навряд чи змогла б зберегти стосунки на відстані.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

І — так, я могла б відзначитися в Росії. Там тоді для творчої реалізації були всі можливості. Але що б я там робила? Як би боліло моє серце, якби все моє життя і професія склалися там?.. Як у того ж Олексія Горбунова. Він один з небагатьох наших акторів, хто там відзначився. У головних ролях якісного російського кіно знімалися тільки він та Богдан Ступка", - пояснила вона.

Римма впевнена, що "у жінок набагато менше ролей, менше можливостей".

"Якщо зараз подивитися на репертуар, до речі, не тільки нашого театру, але і взагалі на світовий тренд, то режисери ставлять на чоловіків. І в театрі, і в кіно є нерівність. Це правда", - сказала Зюбіна.

Крім того, актриса вважає, що зараз дійсно золотий час для документального кіно.

"Один день з життя волонтера, переселенця, військового… людини, якій не байдуже, що відбувається в країні. І це буде цікаво на екрані. Можливо, тому сценаристи, розуміючи проблему і намагаючись дотягнутися до реальності, вирішили, що в одному сценарії потрібно говорити про все і одразу", - пояснила вона.

На питання журналіста, чого вона боїться найбільше, Римма відповіла:

"Ну, напевно, війна, яку нам показували, коли ми були на фронті, це зовсім не те, що відбувається в реальності… Не хочу, щоб мій син жив у приниженні. Системою, людьми, обставинами… Адже все поруч. Олег Сенцов, моряки… Жити і знати, що хтось у будь-який момент може змінити твоє життя. Без твоєї згоди. Боюся несвободи.

Після анексії Криму я зрозуміла, що я — не політик, я не керую цим світом, і нічого не можу зробити з тим, що відбувається. Я — маленька людина. Але навіть якщо мене читають троє підписників у Фейсбуці, то я маю вплив на цих трьох осіб. В той же день я написала, що відмовляюся зніматися в російських проектах. На мій погляд, гроші пахнуть. Я не уявляла собі, як після всього, що сталося, можна вийти на майданчик і як ні в чому не бувало обійматися. Хоча в Росії є люди, які щодня стоять під адміністрацією президента з поодинокими пікетами на підтримку Олега Сенцова, наших політв'язнів і моряків. І вони — герої.

Звичайно, я втратила багато фінансів. Але не втратила головного — себе. А в Києві досі знімаються російські серіали з російськими акторами в головних ролях. Це коли ти стоїш і розумієш, що у тебе начебто такі ж руки і ноги, спроможності… Але чомусь твій гонорар на кілька нулів менше, ніж у людини, що приїхала з Москви".

Також вона додала: "коли тобі постійно вказують "твоє" місце. Але ми є. Такі, які є. І за свою позицію я плачу. Зате звільнилася від цих сил".

У свою чергу журналіст нагадав, що одиниці російських акторів кажуть адекватні речі про війну в Україні, і запитав, що сталося з іншими.

"Страх з ними стався. Я знаю реальну людину, яка відсиділа три роки за пост про те, що "Крим — це Україна". За одне речення! Одна моя приятелька живе в Києві, переїхала із Криму, але іноді приїжджає туди до рідних. Якось, повернувшись звідти, каже мені: "Римочка, я читала всі ваші пости там, але боялася коментувати, і навіть лайкати. Я стала боятися. Це так страшно". І заплакала не тільки вона, але і я", - сказала Римма Зюбіна.

Нагадаємо, що Емілі Ратаковскі потрапила в міжнародний скандал, знявшись для модного журналу Harpers Bazaar. Вона назвала Україну – Росією.

Як повідомляв портал Знай.uа, російського режисера Георгія Данелія ввели у штучну кому. Днями з болями в грудях його терміново направили в реанімацію.

Також портал Знай.uа писав, що популярні артисти розповіли про таємницю народження українського шоу-бізнесу.