Наталя народилася 22 квітня 1956 року в селі Катюжанка Вишгородського району Київської області в акторській родині.
Батько - народний артист України В'ячеслав Сумський (1934-2007), мати — заслужена артистка України Ганна Сумська.
У 1977 році майбутня актриса закінчила акторський факультет Київського державного інституту театрального мистецтва імені В. К. Карпенка-Карого (майстерня А. Р. Решетникова).
З 1977 року — актриса Національного українського драматичного театру імені Івана Франка.

Наталя Сумська

На відміну від своєї молодшої сестри Ольги, яка завжди асоціювалася з Роксоланою, Наталія пов'язувала своє життя більшою мірою з театром.

Наталія і Ольга

У цьому році виповнюється 40 років з тих пір, як 21-річна випускниця Київського театрального інституту ім. Карпенка-Карого, переступила поріг театру ім. Івана Франко. З тих пір він став її домом. Не першим і не другим, а єдиним. На сцені театру Наталя Сумська зіграла майже 30 ролей. Серед найвідоміших - Жанна д'арк («Біла ворона» Юрія Рибчинського), Маша («Три сестри» Чехова), Еліза Дулітл («Пігмаліон» Бернарда Шоу)

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Матильда («Моя професія - синьйор з вищого суспільства» Ренцо Тарабуззи, Джулліо Скарначчі), Кайдашиха («Кайдашева сім'я» Івана Нечуй-Левицького)

Мадам Гортензія («Грек Зорба» Нікоса Казандзакіса). Наталя Сумська працює також зі своїм чоловіком Анатолієм Хостікоєвим у театральній компанії «Бенюк і Хостікоєв». Не обходять стороною актрису і ролі у фільмах. Серед найвідоміших ролей у скарбничку актриси можна зарахувати: роль Марії Голобородько в серіалі "Слуга народу", "Сторожова застава", роль циганки в "Роксолані", "Наталка Полтавка", "Кармелюк".

Роксолана

Наталка-Полтавка

Свої привітання актрисі висловила і адміністрація театру імені Франка в соціальній мережі Facebook.

Сьогодні свій день народження святкує народна артистка України, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка...

Geplaatst door Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка op Maandag 22 april 2019

Нагадаємо, українцям показали справжнього Голобородько.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський представив команду "Слуги народу".

Також, портал Знай. ua писав, що Порошенко поділився враженнями про "Слузі народу" Зеленського.