Великдень - одне з найважливіших релігійних свят. В цьому році християни відзначатимуть його 28 квітня. За традицією сім'ї готуються до зустрічі з рідними за великим святковим столом. Якщо ви ще не визначилися з меню, пропонуємо вам приготувати м'ясну страву від учасника “МастерШеф. Професіонали” на СТБ Аліка Мкртчяна. Він відомий в Україні та Грузії шеф-кухар і називає себе не інакше як “Богом м'яса”. Для “Знай.uа” він поділився рецептом запеченої буженини, яка стане “соковитою” прикрасою святкового столу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБуженину можна приготувати з червоного м'яса, а можна з птиці, як робить Алік.
Буженина від Аліка Мкртчяна
Склад:
Стегно індички
Мелений мускатний горіх
Запашний перець
Сухий мелений часник
Курага
Приготування:
Зі стегна зрізати зайвий жир, посолити, поперчити і посипати спеціями.
Курагу розподілити по всій поверхні стегна і загорнути в рулет.
Зав'язати в декількох місцях кулінарними нитками. Рулет щільно обернути в 2-3 шари фольги і відправити в розігріту до 170 градусів духовку на 120 хвилин.
За 15 хвилин до закінчення потрібно відкрити фольгу і запікати до золотистої скоринки. Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Зазначимо, що Алік народився і виріс у Тбілісі, але вчився в Херсоні. Що цікаво, він працював у банку більше 10 років, після чого вирішив змінити професію. Мкртчян перебрався до Києва, де і почав будувати кар'єру шеф-кухаря. Про м'ясо та його специфіку приготування він знає практично все. Багато подорожує і набирається кулінарного досвіду в інших країнах.
Нагадаємо, раніше Єлизавета Глинська, яка є суддею шоу "МастерШеф. Професіонали", поділилася своїм фірмовим рецептом паски.
Як повідомляв портал "Знай.uа", шеф "Пекельної кухні" зводив новонародженого сина в свій ресторан.
Також "Знай.uа" писав, що двійник Олега Винника прийшов на новий сезон "МастерШеф. Професіонали".