Напередодні Великодня народна артистка України Катерина Бужинська поділилася “Знай.uа”, як збирається відзначати свято і куди хотіла б поїхати на травневі свята. Також співачка відверто розповіла про те, як ростуть діти, про стосунки з чоловіком-болгарином і фінансову незалежність.

Катерина, в цьому році чи дотримуєтеся ви посту перед Великоднем?

Я дотримуюся строгого посту і вже чекаю Великодня. Страшно хочеться м'яса, яєць, тому що я дотримуюся посту за всіма канонами. Вже схудла на чотири кілограми, оздоровилася, але все-таки я лев за гороскопом, м'ясоїд і скучила за нормальною їжею. До цього давно не постилася, років п'ять. В цьому році хочу причаститися, покаятися.

Як готуєтесь до свята?

Обов'язково буду пекти паски. Фірмовий рецепт у мене є від Сави Лібкина, за яким я печу. Це дійсно дуже смачно. Також буду запікати ягняти, ще зазвичай готуємо салати, фарбуємо яйця з дітьми, обов'язково сходимо сім'єю до церкви. В цей день я завжди вдома, навіть якщо пропонують високооплачувану роботу, гастролі - відмовляюся. Пасха, Різдво я завжди вдома. Святкувати будемо вдома у Болгарії.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Катерина Бужинська

Попереду також травневі свята. Чи плануєте сімейний відпочинок?

Ми з дітьми хотіли б поїхати в Грецію. Там вже тепло, вода в морі ще прохолодна, але природа вже приголомшлива, сонечко. Ми любимо Халкідікі. Від Софії на машині нам три години. Щоразу намагаємося відпочивати в нових місцях, але є і улюблені - готелі з дуже красивим видом. Нас там вже знають і роблять знижки. Але цікавіше, коли щось новеньке. Ще у мене є мрія побувати в Барі, що в Італії, де зберігаються мощі Святого Миколая. Я чоловіку вже сказала про це.

А чим вас так Греція закохала в себе?

Я дуже люблю красиві краєвиди, природу, повітря, море. Ми знаємо місця, де не так багато туристів, наприклад, острів Тасос, і дуже смачна їжа. Така атмосфера радості, веселощів завжди.

Катя з чоловіком на відпочинку в Домінікані

Як у сім'ї розподіляєте обов'язки? Коли ви на гастролях, будинок і діти повністю на чоловіка?

У нас є люди, які нам допомагають. Є няні, приїжджає бабуся. Коли мене немає, головний - тато. Але ми постійно розмовляємо по телефону, тримають мене в курсі всього, щогодини ми на зв'язку. Звичайно, всі щасливі, коли мама вдома.

Які є табу від чоловіка?

Він не любить, коли я в короткій сукні, коли вдягаю занадто відвертий костюм. Він нервує через це. Йому не подобається, що хтось інший може спостерігати принади його дружини. Тому, я поважаю свого чоловіка і не даю приводу для ревнощів і непорозумінь. Хоча часто заголовки рясніють зворотним. Чоловік каже, що талановитим артисткам - тим, у кого є голос - роздягатися не потрібно.

Катерина Бужинська

Вам доводиться жити на дві країни: в Україні і Болгарії. У Києві живе і вчиться ваша 12-річна донька Оленка, а в Софії - дворічні двійнята Діма і Катя з вашим чоловіком-болгарином Дімітаром. Чому вирішили розділити проживання дітей?

Через навчання Оленки. Вона вчиться в дуже хорошому ліцеї з поглибленим вивченням мов. Але діти будуть влітку разом, Оленка закінчить школу. Дуже нелегко далося це рішення. Я розриваюся. Мені простіше, коли всі діти разом, і їм так краще. Але поки що так.

Як старша донька відноситься до молодших братика та сестрички?

Вона їх дуже любить, дуже сумує. У неї ревнощі були, коли вони народилися, навіть пропонувала мені повернути їх до пологового будинку, намагалася нагодувати їх шоколадними цукерками потайки. А зараз вони дзвонять один одному. Подарунки Оленка постійно їм передає, щось майструє своїми руками: якісь іграшки.

Катерина зі старшою донькою Оленкою та двійнята Катя та Діма

Ким Оленка хоче стати, коли виросте? Уже обговорювали?

Ні, я чекаю від неї рішення. Колись в дитинстві вона говорила, що хоче бути лікарем, потім ветеринаром. Але артисткою точно ні. Всі діти співають, всі музичні. Катя у нас танцює. У неї є спортивні здібності. Мені здається, що вона могла б займатися гімнастикою, дуже активна. У Діми пристрасна любов до машин, вже намагається крутити кермо. Я йому купила дитячий набір для ремонту, і він уже намагається розбирати машинки на деталі. А Катя любить фарбувати губи, надягати мамині речі, туфлі на підборах приміряти. Ще я зрозуміла, що з трьох дітей гардероб мій забере Катерина, напевно. Оленка ж дуже любить книги - у неї велика бібліотека, і вона дуже любить тварин - у неї є папужка. А Катюша - це модниця! Модниця серйозніше, ніж мама.

Катя та Діма - молодші діти Каті Бужинської

Не так давно ви потрапили в лікарню через перевтому і часті перельоти. Який висновок зробили з цієї ситуації?

Більше не літати певними авіакомпаніями, не буду говорити назву. У них дуже погані літаки, які летять достатньо низько, і через це людський організм страждає. Хоча про це намагаються ніде не писати. Зараз, слава богу, з'явилася ще одна авіакомпанія, є вже варіанти. Потрібно, звичайно, відпочивати, відсипатися. Іноді важливо навіть просто побути в тиші.

Перельоти з однієї країни в іншу - дороге задоволення. Ви самі собі все оплачуєте? Фінансово незалежні від чоловіка?

Перельоти - дуже дороге задоволення. Те, що я витратила на перельоти за останній час, вже могла машину купити б. На щастя, досить заробляю і сама себе забезпечую. Що стосується наших спільних сімейних питань - звичайно, чоловік все допомагає. Якщо я не справляюся і мені потрібна його допомога - допоможе. Я жінка самостійна і сама звикла вирішувати всі питання.

Катерина Бужинська

Кар'єра або сім'я. Що на першому місці для вас?

Сім'я важливіше і на першому місці. Але бувають моменти, наприклад, коли неможливо все кинути. Коли я була на гастролях, діти застудилися дуже сильно, і я не могла вирватися. Уже концерти були заплановані, квитки були куплені. Я не могла приїхати. Але я зробила все можливе: організувала лікарів, догляд, і діти швидко пішли на поправку.

У 2018 року ви випустили власний парфум "Королева натхнення", так само називається і тур по Україні, як і однойменна пісня у вашому репертуарі, яка була записана в дуеті з російським співаком Стасом Михайловим. Чи підтримуєте ви стосунки з ним?

Я не підтримую ні з ким стосунки після того, як трагічні події відбулися в моїй країні. Не виступаємо разом. Я виступаю в Україні. Пісню цю люди дуже люблять. Пісня повинна жити. Її написав український автор - Сергій Бакуменко, і я її співаю сольно в Україні. На літо я готую нову модну пісню, зовсім не в моєму стилі - "Ти мій хіт цього літа". Ми не стоїмо на місці.Коли були в Домінікані, зробили підзйомки для нового кліпу на острові Саона, де знімалася реклама "Баунті". Дуже красиві локації. Будуть ще дозйомки в Києві. Пісню тільки написали нещодавно. Автор - Олексій Малахов. Він написав для мене ще "Білосніжна зима", яка взимку активно ротувалася.

Парфум від Каті Бужинської

До Криму так само не їздите?

У Криму п'ять років я не була. Для мене це дуже болюча тема. Я дуже люблю Крим, і багато що у мене пов'язано з Кримом. Мені боляче, я не можу туди поїхати.

Як думаєте, з приходом до влади нового лідера щось зміниться в країні?

Мені б хотілося, щоб Україна була єдиною, щоб в Україні був мир, щоб ми могли нормально жити, працювати, ростити дітей і пишатися країною.

Благодійний Фонд "Чисті серцем", президентом якого ви є, реалізував вже не один соціальний проект. Як важко працювати в Україні в цьому напрямку?

Багато організаційних моментів. Немає фінансування, все з миру по нитці. Нам складно з нічого зробити щось. Але завдяки підтримці угорського уряду понад 3000 дітей - це діти з малозабезпечених сімей, діти-сироти, діти з АТО - мали можливість безкоштовно відпочити на озері Веленце в Угорщині. Крім того, ми провели масштабний соціальний проект "Діти за мир у всьому світі". Ми з дітками були в Європарламенті, в штаб-квартирі НАТО, були на аудієнції у Папи Римського. По-перше, отримати його благословення і почути, що Папа молитиметься за мир в Україні - це дуже важливо. По-друге, показати дітям з малозабезпечених сімей світ - вони повернулися і почали вчитися краще. Для них все перевернулося, вони побачили, як хотіли б жити і як може бути в їхній країні. Також ми реалізували проект "Книга добра". Це унікальна книга, в яку увійшли 50 історії добра. Їх написали діти і зробили до них ілюстрації. Книга виготовлена ​​на спеціальному папері, як папірусі. Вже така книга знаходиться в бібліотеці Ватикану.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше Катя Бужинська зробила фурор на премії “Золота Жар-птиця 2019”.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Катя Бужинська засліпила шанувальників екстремальним міні і глибоким декольте.

Також "Знай.uа" писав, Катерина Бужинська рассказала чому її госпіталізували.