Відомий російський гурт "Сплін" має намір взяти участь у київському фестивалі Atlas Weekend в якості хедлайнера заходу. Виступ російських музикантів стане завершальним на головній сцені в четвертий день фестивалю - 12 липня.

Про це йдеться на сторінці у Facebook організаторів. Повідомляється, що вже розпочато продаж квитків і абонементів.

«Ключ поверни и полетели»: легендарный рок-бэнд Сплин — хэдлайнер 12-го июля! Успей купить билет по спеццене: во время...

Geplaatst door Atlas Weekend op Dinsdag 7 mei 2019

До слова, це не перший виступ російського гурту на фестивалі Atlas Weekend. У 2016 році колектив також приєднався до зіркового складу фестивалю і зібрав чи не рекордну кількість глядачів під сценою.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Однак, з того часу стались деякі події, які лягли чорною міткою на культовий російський гурт. У 2017 році "Сплін" виступив в Росії на фестивалі "Навала", на якому пропагується російська зброя. Уже кілька років на майданчику фестивалю влаштовують виставки російської військової техніки і навіть відкривають пункти набору в армію за контрактом.

Волонтер Роман Синіцин назвав поганою ідею запросити російських музикантів цьогоріч на Atlas Weekend. На своїй сторінці у Facebook він пригадав "Спліну" виступ в 2017 році на російській "Навалі", де поруч зі сценою знаходилась велика виставка російської військової техніки – такі ж танки та БМП, якими росіяни воюють на сході України і з яких вбивають українських воїнів .

"На цьому ж фестивалі весь час була спеціальна величезна зона з виставкою російської військової техніки. Такою, якою росіяни на Донбасі вбивали і вбивають моїх друзів. Танки, БМП, БМД, гаубиці і навіть пілотажна група на Сушках", – написав він.

на рок-фестивалі Нашествие 2017

Синіцин відзначив, що на тому пропагандистському російському заході не стали виступати навіть деякі аполітичні російські музиканти через мілітаризацію фестивалю і співробітництво організаторів з Міністерством оборони РФ.

Але "Спліни" виступили, не дивлячись на той факт, що "фестиваль дуже гнилий і пропагандистський".

Волонтер зазначив, що організатори фестивалю Atlas Weekend ніяк не озвучили свою позицію щодо виступу російського гурту в Києві. Він попередив, що "Спліну" можуть не дозволити виступити "і буде велика буза".

"Нехай у великому Завидово і далі виступають поруч зі своїми танками", – резюмував він.

Тут таке дєло. На Atlas Weekend їде Сплін. Хедлайнери і сенсація типу. Але от що цікаво. Сплін в 2017 році виступав в...

Geplaatst door Roman Sinicyn op Dinsdag 7 mei 2019

Нагадаємо, обраний президент Володимир Зеленський вважає, що в'їзд російським артистам в Україну потрібно забороняти вибірково.

За його словами, тим російським зіркам які "з артистів перетворилися на політиків" та підтримують агресію Путіна, потрібно заборонити в'їжджати в Україну.

Як повідомляв портал Знай.ua, Міністерство культури України опублікувало список осіб, які становлять загрозу національній безпеці країни.

Також Знай.ua писав, відомі російські співаки не вперше виступають на тимчасово окупованих територіях України