Кандидат в президенти Володимир Зеленський дав перше розгорнуте інтерв'ю з моменту оголошення другого туру. Шоумен, зокрема, розповів, як ставиться до заборони російських соцмереж та до заборони російським артистам виступати в Україні.

Так, Володимир Зеленський вважає, що уряд не повинен втручатися в культурне життя і ЗМІ, а в'їзд російським артистам в Україну потрібно забороняти вибірково. Що ж стосується заборони соціальних мереж, то, на думку шоумена, потрібно дати альтернативну платформу для спілкування. Про це він розповів журналісту видання "РБК-Україна", якому кандидат в президенти програв 31 березня партію в теніс і погодився прийти на інтерв'ю.

"Я розумію, чому спочатку заборонили (в'їзд артистам РФ - ред.). Тому що була інформаційна війна, дуже складна, однозначно. Була інформаційна війна. І деякі російські артисти перетворилися з артистів - взяти того ж Пореченкова і Охлобистіна - в політиків. Мало того, поїхали на Донбас, стріляли по наших пацанах. Це катастрофа ", - сказав він.

Кандидат в президенти зазначив, що таким артистам, як Андрій Макаревич і Лія Ахеджакова, які називають Росію агресором і "яким соромно за те, що робить Кремль", забороняти в'їзд не можна: "Тому - вибірково, список повинен бути виборчим".

У то же час Зеленський переконаний, що влада не повинна втручатися у засоби масової інформації та культурне життя..

"Взагалі ні в якому разі. Але це не той випадок, про який я сказав, коли вони (артисти, - ред.) перетворилися в політиків", - зазначив кандидат.

Забороною російських соцмереж, за його словами, уряд домігся лише того, що "наші (українці - ред.) почали обходити заборону". "Ти дай людям платформу - ось де українці, де ми спілкуємося, де у нас однаковий світогляд - і захлопни ті", - порадив шоумен, зазначивши, що людям потрібно пояснювати необхідність прийняття рішень.

Стосовно антиукраїнської пропаганди, наприклад в Одноклассниках, Зеленський зазначив: "це вже, хлопці, кримінал, це інша справа".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, українцям пояснили порядок проведення теледебатів кандидатів у президенти перед другим туром виборів.

Як повідомляв портал Знай.ua, на НСК "Олімпійський" будуть дві сцени, а пропускати шанувальників кандидатів будуть за особливими характеристиками.

Також Знай.ua писав, президент дав остаточну відповідь Зеленському про дебати.