У середу, 17 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський дав перше розгорнуте інтерв'ю з моменту оголошення другого туру виборів президента України.

Володимир Зеленський

Відео оприлюднено на каналі РБК-Україна.

У ході розмови кандидат відповів на запитання про розпуск Ради, варіанти коаліції, імпічмент, легалізацію легких наркотиків та розкрив план дій у разі перемоги у другому турі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Перше,що збирається зробити слуга народу у кріслі президента - подати до Верховної Ради законопроект про імпічмент президента.

"Я не розумію, чому за усі 28 років незалежності у жодного скликання Ради не вистачило політичної волі прийняти закон про імпічмент. Для мене це законопроект під №1, який я збираюся подати у разі перемоги", - підкреслив Зеленський.

Слуга народу додав, що це єдиний цивілізований шлях контролю суспільством найвищої посади України та головний елемент народовладдя, який повинен мати місце у нашій країні.

Зеленський прокоментував чутки щодо розпуску Верховної Ради.

"Будемо думати. Ну ви ж розумієте, що це нам вигідно", - пояснив слуга народу.

На прогноз журналістів про те, що Порошенко у разі перемоги Зеленського на виборах президента може очолити опозицію у Раді, слуга народа відповів:

"Сьогодні він головний лідер опозиції до народу України. І це найстрашніше. Я б на його місці, після такої феєричної відповіді суспільства недовіри до президента, взагалі пішов з політики. Якісь речі, які він зробив, українці вже оцінили, а якісь - не пробачать", - вважає кандидат.

Журналісти відзначили, якщо Зеленський-президент не встигне "перезавантажити" Раду, він зіштовхнеться із абсолютно непідконтрольним парламентом.

"Я буду діяти за законом. Не хочу керувати парламентом, оскільки це не правильно. Давити на суди та антикорупційні органи, як це робити діюча влада, я точно не буду. Ми будемо будувати державу тільки у відповідності з буквою закону", - відповів Володимир Зеленський.

Окрім того кандидат прокоментував майбутні дебати з опонентом Петром Порошенко, які відбудуться у п'ятницю, 19 квітня.

"Вибір українського народу - це не слова, це - вчинки. У когось вони вже зроблені, і ми бачимо плачевний результат. Якщо я не справлюся із цим шансом, зубами триматися не буду", - резюмував кандидат у президенти та переможець за кількістю голосів у першому турі Володимир Зеленський.

Нагадаємо, нинішня президентська кампанія, напевно, є найбруднішою за всю історію України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Олена Зеленська розповіла, чому слуга народу переможе Порошенко на дебатах.

Також Знай.ua писав про те, що українців на дебати Порошенка з самим собою звозили за списками.