Алік Мкртчян є учасником кулінарного проекту на каналі СТБ "МастерШеф. Професіонали". Він відмінно розбирається в м'ясі та птиці і знає всі тонкощі, як правильно вибрати і до якого блюда підібрати правильно курку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАлік розповів, що вкрай важливо, щоб курка вирощувалася в нормальних умовах. Так, на птахофабриках часто курку вирощують за 25 днів за рахунок того, що їй колють антибіотики. При цьому в домашніх господарствах цей процес займає 50-80 днів.
Для приготування супу найкраще використовувати особливу породу курки, яка так і називається – супова. Це худа птах з довгими ногами.
"Це означає, що вона багато бігала по двору, у неї міцна кістка, темне, як у півня, м'ясо. Цю курку можна довго-довго варити і отримати в результаті смачний насичений бульйон", - пояснює Алік.
Для того, щоб посмажити м'ясо, краще використовувати виключно бройлер. Особливо смачною птах виходить, якщо її попередньо замаринувати. А смажити її потрібно на дуже сильному вогні до золотистої скоринки.
"Мій улюблений рецепт маринаду для курки: змастити курку оливковою олією, окремо змішати сіль, перець, нарізаний часник і свіжий чебрець і вже на намасленную курку викласти спеції. Так вони рівномірно прилипнуть до м'яса і рівномірно її замаринують", - ділиться учасник "МастерШеф".
Щодо індички Алік розповів, що її по праву вважають одним з найбільш здорових дієтичних видів м'яса. Так, в індичці міститься більше білка, ніж у курячому філе. Це м'ясо відмінно підійде для шашликів, смаження, тушкування та запікання.
Нагадаємо, учасники зіграють в кулінарну монополію, названі головні правила.
Як повідомляв Знай. ua, Саакашвілі вперше повторив легендарний грузинський хачапурі.
Знай. ua писав, які випробування чекають на учасників у новому випуску "МастерШеф. Професіонали".