2019 рік почався з гучної заяви лідера Студії "Квартал 95" Володимира Зеленського про намір балотуватися на пост президента України. Через п'ять місяців Україна отримала нового главу держави, тепер вже екс-"кварталівця" і екс-гумориста.

Про те, як йдуть справи у "Кварталі" без їхнього головнокомандувача, як тепер потрібно звертатися до колишнього колеги і про інші моменти "Знай.uа" розповів телеведучий, шоумен, автор і музичний редактор Студії "Квартал 95" Артем Гагарін.

Артем, на початку травня ви повернулися з Туреччини, де пройшов фестиваль “Весело” і зйомки “Вечірнього кварталу” - вперше без Володимира Зеленського, але з новими учасниками - Ласточкіним, Ткачем і Мартинцом. На ваш погляд, незамінних людей немає, або це не відноситься до Зеленського?

В рамках фестивалю "Весело" в Туреччині відбулися зйомки "Вечірнього кварталу". Ключове слово тут - "відбулися"! Як це вийшло - вирішувати глядачам і телеглядачам, а ми всі з нетерпінням чекаємо ефіру, щоб оцінити зі сторони. Якщо говорити про творчість, творчим людям завжди допомагали стресові ситуації - закоханість, розставання, нещасна любов та інші вибиваючі моменти. Відхід Володимира Олександровича в політику - для нас це була та сама стресова ситуація. Ця ситуація змусила активізуватися, об'єднатися і з подвоєною енергією продовжувати працювати, творити і радувати глядачів.

Артем Гагарін з родиною в Туреччині на зйомках Вечірнього кварталу

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як відпочиваючі зустріли вашу команду?

Починаючи з нашого приїзду і до початку концерту було питання: Хто замінить Володимира? Побачивши концерт, глядачі зрозуміли - мети замінити Володимира Зеленського не було, та й навряд чи це можливо.

Помітили якісь зміни: наприклад, ще більше уваги до вашої команди?

Природно, ще довгий час ми не зможемо піти від порівнянь - "Квартал" з Зеленським або "Квартал" без Зеленського. Процитую один із жартів: Володимир Олександрович по скайпу каже: "Дивіться мені, тримайте марку, щоб потім не говорили, що при Зеленському було краще".

Вечірній квартал

Хто тепер керує Студією "Квартал 95"?

Студія "Квартал 95" - це величезний механізм, в якому багато напрямків і підрозділів. У більшості цих підрозділів керівники залишилися колишніми. Якщо ви говорите про "Вечірній квартал", то є деякі зміни. Євген Кошовий та Олександр Пікалов займаються постановкою. Головною авторською групою зараз є команда Вадима Переверзева, Романа Марова і Богдана Циганка. В іншому - ті, хто писав, хто працював, хто готував музичний супровід - залишилися на колишніх місцях. Але ще раз повторюся: з новими силами до нового виклику!

Чи змінилася ваша роль в "Кварталі", або ж є нові перспективи?

Я як займався музичним оформленням "Кварталу" - так і займаюся цим. При цьому у мене завжди було багато різних обов'язків і завдань, мати ще більше завдань - це вже буде важко! Адже не секрет: завжди, щоб мати нове - потрібно відмовитися від старого.

Артем Гагарін

Як ви прокоментуєте висування і легку перемогу Зеленського на виборах?

Багато всього було сказано і про висунення, і про мотиви, багато хто говорили, що це несерйозно, закликали голосувати "не по приколу", думали, що він жартує і відмовиться. Як ви зрозуміли зараз, все це серйозно і це важливий крок. Хочу сказати, що навіть якщо комусь і здалася ця перемога легкою, то по-перше, це не так. Я бачив, наскільки сильно переживав Володимир Олександрович. По-друге, це ще не перемога - головна перемога для всієї нашої країни - попереду.

Як змінилися ваші стосунки (ви до Зеленського звертаєтеся тепер по імені та по батькові, наприклад)? А у інших членів команди? Ймовірно, вже жартували з цього приводу не раз...

Жартом відповім на ваше запитання, була у нас така сценка: хтось із команди звертався до нього на сцені: "Слухай, Вован", а його поправляли і говорили: "Який Вован?! Він без п'яти хвилин президент". Людина погоджувавалася і визнавала свою помилку, знов почав говорити: "Вован Олександрович". Якщо серйозно, всі ми залишилися такими ж людьми, якими були.

Які особисто ви надії покладаєте на нового президента?

Я і при старих президентах мав на думці: хочеш змін - почни з себе. Потрібно в першу чергу міняти себе - робити правильно. Тільки так ти можеш вимагати таких же правильних дій у відповідь. Вважаю, що кожному з нас потрібно починати змінюватися з дрібниць - з викинутого сміття в урну, з прибирання свого місця після пікніка на природі. Потрібно робити так, щоб тобі було не соромно перед тими, хто прийде після тебе на відпочинок. Якщо говорити про країну, то варто чинити так, щоб нашим дітям не було соромно за те, що натворили їхні батьки.

Олена та Володимир Зеленські

Ваша сім'я також активно підтримувала Зе-команду? На політичному ґрунті не було перепалок з близьким оточенням?

У будь-якій ситуації, перш за все, потрібно залишатися людьми. Не повинні політичні моменти впливати не твої взаємини з сім'єю або друзями. Якщо людина підтримувала не того кандидата, який був твоїм фаворитом, доводив, що його кандидат хороший, не ображаючи при цьому нікого, то його думка, звичайно ж, має право на існування. Деякі люди або в пориві емоцій, або за гроші починали не тільки підтримувати свого кандидата, але і обливали брудом іншого кандидата, кажучи відверту неправду. А оскільки ми люди, які незіпсовані політикою, то не вміємо так просто ставитися до неправди щодо тебе або інших. Ми це сприймали близько до серця. Моя сім'я підтримувала мій вибір, ми разом працювали в штабі.

Артем Гагарін у штабі Володимира Зеленського

20 травня відбулася інавгурації президента. Як думаєте, чому Верховна Рада так довго відтягувала дату?

Нинішня влада не знає приказки про те, що перед смертю не надихаєшся, в тому числі і політичної. Тому всіма шляхами вони намагалися відтягнути, відстрочити розпуск Верховної Ради і грати в різні політичні ігри. Мабуть, щось ще не докрали, напевно, ще залишилося щось. Вони дуже переживають і роблять все, щоб новий президент і його команда були чесними, і якщо раптом комусь захочеться вкрасти, то вже нічого не залишилося (сміється - ред.).

Повернемося до теми шоу-бізнесу. В Ізраїлі пройшло "Євробачення". Україна, як ви знаєте, не брала участі в цьому році. Без нашого претендента особливого інтересу в українців до самого конкурсу не було. Як ви думаєте, в НСТУ правильно поступили, що не знайшли заміну MARUV?

У НСТУ зробили все, щоб "Євробачення 2019" в нашій країні пройшло непомітно. Погодьтеся, не так цікаво дивитися, коли в конкурсі не бере участь представник України. Засуджувати, захищати когось - не збираюся. Я дуже хотів, щоб наша країна була представлена ​​і представлена ​​гідно. Хотів, щоб всю Європу хитнув крутий трек наших класних музикантів і виконавців. У нас таких дуже багато, але хтось вирішив інакше. Сподіваюся, на "Євробачення 2020" поїде дійсно талановитий виконавець без всякого політичного підгрунтя і інтрижок, той, хто дійсно цього заслуговує, а не чергові "Гринджоли". Хоча пісня була яка! Разом нас багато, нас не подолати, разом нас багато, нас не подолати, фальсифікаціям - ні, махінаціям - ні, понятіям - ні, ні - брехні! Ющенко - так, це наш президент, так, так!

Переможець Євробачення 2019 Дункан Лоуренс з Нідерландів

Як думаєте, з нашого шоу-бізнесу хто б реально зміг би повторити подвиг Руслани і Джамали?

Не хотілося б закінчувати на політичній ноті... Я б хотів, щоб Європа на "Євробаченні" почула Монатіка, "MOZGI", "Время и Стекло", Олю Полякову, навіть Вакарчук нехай краще співав би на "Євробаченні", ніж показував би свій голос в інших місцях...

А бачили себе ведучим у Києві "Євробачення"? Або це не ваш варіант?

My name is Artem, my surname is Gagarin. I live in Kiev, usually I go to school by bus or trolleybus. Kiev is a capital of Ukraine and is situated on the both parts of Dniepr river. Читайте ці фрази з акцентом бажано.

На превеликий жаль, мої пізнання в англійській мові обмежуються двома топіками - about myself і Київ. Боюся, ця інформація була б не настільки цікава європейському глядачеві. Тому повністю підтримую вибір ведучих на "Євробаченні", яке було в Києві - Саша Скічко, Володимир Остапчук. Тимур Мірошниченко теж великий молодець, але після передвиборчого туру крайнього з його участю - не так молодець, як Саша і Вова (сміється - ред.).

Нагадаємо, в Києві на тату-фестивалі один з учасників набив собі на тілі портрет Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у "Кварталі 95" розповіли про зйомки чергового випуску гумористичного шоу без Зеленського.

Також "Знай.uа" писав, що у Кривому Розі підростає "зміна" Зеленському.