Минулої неділі, 23 червня у центрі Києва пройшов Марш рівності. Завдяки зусиллям столичної поліції і нацгвардійців захід відбувся без будь-яких пригод. За даними організаторів КиївПрайду, в цьому році в ході взяли участь близько 8 тисяч осіб. Серед активістів ЛГБТ-спільноти була і величезна кількість людей, які прийшли підтримати КиївПрайд і висловити свою толерантну позицію.

Співачка Юлія Юріна на КиївПрайді була вперше. Як розповіла солістка Yuko "Знай.uа", до цього вона ходила 8 березня на Марш за права жінок.

Співак Костянтин і Юлія Юріна на КиївПрайді-2019. Фото: orest.com.ua

"Це мій другий Марш. Ми йшли з друзями, які були на інших Маршах в інших країнах, і вони розповідали про те, що це має бути свято, - поділилася Юля. - Прайд - це парад, де вільні люди веселяться, де вони спілкуються, вбираються, танцюють і добре проводять час. У нас же, на жаль, це виглядає як боротьба і протистояння. В Україні поки що люди борються за право бути рівними, любити кого хочеш, виглядати і робити все, що хочеш, природно, не порушуючи меж особистого простору іншої людини".

Українські зірки підтримали КиївПрайд-2019. Фото: orest.com.ua

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Юлія Юріна зазначила, що людей, які підтримали в цьому році Марш рівності, стало набагато більше.

"Людей, які не бояться піти на КиївПрайд стало вже більше - це радує! Це вже прогрес. Люди стають більш свідомими. Проблема нашого суспільства в тому, що ми боїмося того, чого ми не знаємо", - пояснила співачка.

Вона звернула увагу на супротивників КиївПрайду - тих, хто шляхом Маршу рівності стояли за периметром охорони з чорними плакатами і транспарантами "Содомія - дорога в пекло".

Андрій Павленко і Тетяна Микитенко на КиївПрайді-2019

"Люди, які були по той бік, з чорними транспарантами, у них в головах така думка: якщо ти подивишся на гомосексуальну пару, то ти сам станеш гомосексуальним. Важливо знати, що гомосексуальними народжуються, так само, як і з кольором очей, з кольором волосся - в цьому немає нічого протиприродного. Люди, які несуть транспаранти "Ми за природу і сім'ю" - вони, в принципі, повинні бути по наш бік, тому що це людська природа", - прокоментувала Юлія Юріна.

Юлія Юріна. Фото:orest.com.ua

Вона закликала всіх українців бути відкритими і добрими: "Любити, цінувати і поважати свободи і права один одного. Без агресії та невігластва".

Нагадаємо, раніше український режисер Юрій Двіжон поділився своєю думкою про Марш рівності КиївПрайд-2019. У цьому році він прийшов на захід разом з мамою.

Як повідомляв портал "Знай.uа", автор пабліка в Facebook "Рагу.лі" Тетяна Микитенко прокоментувала спроби противників Маршу рівності перешкодити мирній акції і викликати провокації.

Також "Знай.uа" писав, що Катя Осадча вирішила підтримати ЛГБТ-спільноту в Україні.