Карпати - чарівної краси місце. Природа, свіже повітря, гори, річки, водоспади... Для багатьох це унікальне місце сили, а для кіновиробництва - складна, але неймовірно мальовнича локація. Знімати фільм або серіал в горах, де постійно змінюється погода, не просто. І ми в цьому переконалися.

Телеканал 2+2 спільно з Міністерством культури України приступив до зйомок нового гостросюжетного серіалу “Карпатський рейнджер”. Це буде 24-серійний детектив про канадця українського походження на ім'я Пол Гордійчак, який випадково опиниться у вирі корупції, махінацій і контрабанди прикордонного містечка в Карпатах. Рейнджер Гордійчак стане на боротьбу зі злом у всіх його проявах - а це незаконна вирубка лісів, нелегальна міграція і суцільне беззаконня. Режисер серіалу - Сергій Крутін.

А ось і хмари... буде дощ

Знай.uа” побував на знімальному майданчику “Рейнджера” у селі Микуличин, що знаходиться недалеко від Яремче. Не встигли ми доїхати до локації в горах, як наш мікроавтобус зупинили, попередивши, що їхати далі не можна - знімається небезпечна сцена і зараз буде вибух. У серіалі буде багато екшену - погоні, стрілянина, бійки, трюки на мотоциклах і конях. Чоловіча аудиторія буде у захваті! А для жіночої - варто тільки подивитися на головного героя-красеня. Неможливо не закохатися в нього! Зріст 194 см, мускулист, блакитні очі, а який темперамент!

Пол Гордійчак (Артемій Єгоров) носить капелюх, який подарував Чак Норріс

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Акторам довелося нелегко. Незважаючи на літо, вранці погода в Карпатах не більше 10 градусів. А підйоми у знімальної групи ранні. Днем якщо виглянуло сонце - щастя, можна і погрітися, і відзняти потрібні сцени. Але погода мінлива, часто ллє дощ, що загалом гальмує знімальний процес.

Крутий карпатський рейнджер

Сюжет і головні герої

“Рейнджер” розповість про життя мешканців вигаданого карпатського села Нагура на кордоні. В якості інструктора програми “Український шериф” у це село приїжджає Пол Гордійчак (Артемій Єгоров) - чесний хлопець з трохи смішним акцентом. У першій же серії відбудеться трагічний інцидент - кілер застрелить українського напарника Пола. Куля призначалася самому Гордійчаку, але вбивця промахнеться і потрапить в Олега Смалія - дільничного Нагурі.

Пол буде змушений залишитися і стати новим дільничним. Йому належить довга боротьба з місцевим криміналітетом. Труднощі складе і новий напарник шерифа - Степан Фомін, якого грає Дмитро Сова.

Дмитро Сова в образі Степана Фоміна

Фомін - справжній бунтар, родом з Луганської області. Там і служив. Але через конфлікт з керівництвом був відправлений на Закарпаття.

Пол закохається в місцеву дівчину-лікаря Катю Горбач (Дарина Єгоркіна), яка буде допомагати йому в розслідуваннях. Звичайно ж, вони спершу сильно посваряться, але потім полюблять один одного.

Катя Горбач (Дарина Єгоркіна) і Пол Гордійчак (Артемій Єгоров)

У Олега Смалія (загиблого напарника Пола) є дружина - Мирослава Смалій (Дарина Плахтій). Вона - помічник шерифа і майстер спорту з альпінізму. При цьому вона крутить роман на стороні зі Степаном Фоміним.

Мирослава і Степан (Дарина Плахтій і Дмитро Сова)

Історія і буде розгортатися навколо цих персонажів.

Головні герої серіалу Рейнджер

Артемій Єгоров - вилитий Чак Норріс

У перервах між зйомками нам вдалося поспілкуватися з виконавцем головної ролі. Артемій Єгоров вийшов до нас в образі Пола Гордійчака - капелюх, ковбойські чоботи, сорочка в клітку, джинси. Звичайно, чарівність у актора шалена! Він навіть ледь не розплакався, коли зачепили важливу для нього тему.

Невелика довідка:

Єгоров родом з Одеси. Йому 28 років. Одружений. Знімався в серіалах "Розтин покаже", "Копи на роботі", "Ноти кохання". Свою першу роль у кіно зіграв у детективі Сергія Крутіна, режисера "Рейнджера". Дружина Артемія теж акторка - Альона Тимкова. І вона на 15 років старша за свого чоловіка.

Головний герой Рейнджера і спеціальний кореспондент Знай.uа

Єгоров відверто розповів, чому не працює у театрі, які в нього амбіції, що думає про різницю у віці з дружиною і, звичайно ж, поділився деталями про роботу над "Рейнджером".

Як вам у Карпатах?

Це взагалі мої перші гори в житті. Я ніколи не був у горах, вони дають відчуття якоїсь сили, захищеності. Важкі зйомки за часом, з трюками, але це повітря дає енергію. І все-таки повинен зізнатися, що краще гір може бути тільки море. Воно у мене в крові.

А який у вас режим? Знімальний графік жорстко розписаний?

Встаємо на світанку, о 5 ранку. Спимо годин п'ять-шість.

Як готувалися до ролі рейнджера?

Багато чого робив. Навчався кидати ласо, на мотоциклі їздити, але не дуже мені це до душі. Більше машину люблю. Тут у горах вже спробував їздити на квадроциклі.

Небезпечно?

Якщо не дурити, то ні!

А на байку довго вчилися їздити? Ви ж повинні їздити не тільки по дорогах, а гірськими стежками. Цього не навчишся за один раз.

Слухайте, у нас як завжди - три заняття по годині і вперед!

Знаю, ви і на конях будете скакати.

Так. Вже скакав. Я давно вмію їздити, просто два-три роки тому я сильно впав і з'явився страх. Зараз я його поборов для цієї ролі. Знову сів на коня, згадав що і як. Страху більше немає. Плюс - конячка, як і будь-яка тварина, любить ласку: шматочок цукру дав і все (сміється).

Ваш герой Пол Гордійчак приїхав у Карпати з Канади. І у нього є улюблений герой - рейнджер у виконанні Чака Норріса. Ви, можливо, переглядали якісь серії з ним.

Скажу так, спеціально не переглядав. Щоб не копіювати. Тому що я копірщик. В дитинстві пам'ятаю свої відчуття від фільму "Уокер, техаський рейнджер" - його разом з машиною заривають в яму, він лежить напівмертвий. Я так розплакався! І ось Уокер випиває якийсь напій, газує, і машина виїжджає з ями. Це було перше знайомство з Чаком Норрісом. І вже коли я став актором і почав зніматися, мене стали часто жартома з ним порівнювати.

Порівнювали через зовнішню схожість?

Так, у мене теж світла борода, а якщо надіти капелюх - взагалі вилитий Чак. Порівнювали і порівнювали, і ось одного разу мені кажуть, слухай, буде проект про українського Чака Норріса. Давай, спробуй. Я такий: "Вау!" І все склалося!

Чак Норріс у серіалі Уокер, техаський рейнджер

Чак Норріс - мій наставник, він навчив мене багато чому, в тому числі і бойовому мистецтву.

Як вчив? Ваш герой і Чак ніби були знайомі?

Так. У мене навіть є з ним дитяча фотографія. Він подарував мені капелюх, яктй зараз на мені.

А як думаєте, молодь знає, хто такий Чак Норріс? Люди віком 30+ пам'ятають точно.

Я нещодавно спілкувався з дітьми. Для них і прізвища Шварценеггер, Сталлоне, Норріс, Ван Дамм нічого не значать. У них вже інші герої, яких я вже не знаю. Актори з "Месників", наприклад.

Знаю, ви проходили акторський курс Івани Чаббак - голлівудського коуча, яка вчила Холлі Беррі, Бреда Пітта та інших знаменитостей. Що ви почерпнули?

Так, було діло. Скажу так, її книга і те, що вона робить - різні речі. Книга - це лише 10% знань.

А ви прочитали спершу книгу "Майстерність актора: Техніка Чаббак"?

Так, і багато ролей робив по цій книзі. 4 рази перечитав її.

Артемій Єгоров, Альона Тимкова та Івана Чаббак (з особистого архіву)

Станіславський вже у минулому?

Станіславський, по-перше, застарів. По-друге, у нього така совдепівська система. Все, що пов'язано з совком, не люблю. І по-третє, він сам говорив, що його система не ідеальна, треба її розвивати. І ось Чаббак - одна з тих, хто її розвинув.

Вона проникає в саму глибину твоєї душі, знаходить біль і виймає її, а ти на цих емоціях починаєш говорити текст. У тебе - сльози, в залі - сльози (від напливу емоцій у актора сльози в очах - ред.)!

Це потужно! Вона крута!

А як у вас зараз з театром?

Прослуживши в двох театрах протягом 5 років, я зробив свій вибір на користь кіно. Це два різних види мистецтва та мені ближче кіно - увесь свій час і сили хочу віддавати йому, чим зараз і займаюся.

Які основні причини відходу з театру: маленька зарплата, складно прогодувати сім'ю?

Так, не прогодуєш, а у мене великі амбіції. Театр це не потягне.

Кіно - єдина стезя?

Єдина. Є захоплення - граю на гітарі, співаю потихеньку. У вільний час їду додому до Одеси на море. Люблю на яхті у відкрите море йти, подалі від суєти.

Карпатський рейнджер у всій красі

Я підозрюю, що наступний рік буде для вас переломним. Коли вийде “Рейнджер. Вас назвуть новим секс-символом.

Не думаю, що для чоловіка це привід для гордості. Думаю, за це мені буде соромно.

Ви одружений. У вас цікава сімейна історія. Дружина старша за вас. Чим вас підкорила кохана?

Слухайте, енергія зіткнулася з енергією, яка вібрує в одній площині. Плюс у нас одна справа - ми познайомилися в театрі. І репетирували ролі. Це нас зблизило. Ми не відчуваємо віку взагалі. Я забуваю, скільки їй років. Вона забуває, скільки мені.

Артемій Єгоров з дружиною, Альоною Тимковою

Чи була критика ваших відносин з боку родичів, друзів?

Було, так. Я така людина, що мені відкрито ніхто не скаже такого. У мене або хороші стосунки, або я можу дати в морду. Тому мені ніхто так жорстко не говорив це. Були питання "як так?" Та ось так! Я сам не знаю, як. Ми любимо один одного - цього достатньо.

Ви кажете, що у вас великі амбіції. А на якому етапі зараз - будинок побудували?

Весь бюджет я вкладаю в свій розвиток як актора. Дуже сподіваюся потрапити в Америку.

Жити?

Працювати і набиратися досвіду, погодьтеся, що у них є чому повчитися.

Багато хто обпікаються.

Обпікаються, звичайно. Але все одно варто. У мене друг поїхав, Денис Толяренко, його майже затвердили на роль до Тарантіно, на роль молодого Романа Поланскі, завадив акцент. Але все можливо.

А як у вас з англійською?

У мене теж акцент, практики немає. Ви ж розумієте, середа україно-, російськомовна. Тому сильно по-англійськи не поговориш, але працюємо над цим. Процес довгий, але нічого.

У серіалі ви говорите українською мовою, хоча родом з Одеси.

Так, з канадським акцентом.

Як вдалося створити акцент?

Я дивився багато відео задовго до зйомок. Саме канадців, які говорять українською мовою - мало, більше - російською. Я якось вторив за звуком.

Акцент - одна зі складностей роботи над роллю?

Ні. Для мене, як людини з хорошим слухом, немає складності. Одного разу в театрі я вивчив пісню французькою мовою, не розуміючи жодного слова. На спекталі сиділи французи, які зробили мені комплімент за гарну вимову, а ще запитали, чи давно я знаю французьку. Я сказав, що взагалі її не знаю.

Єгоров і Єгоркіна

У вашого героя буде цікава любовна лінія. Як спрацювалися з акторами на знімальному майданчику?

Так, вона цікава. Ми не будемо розповідати всіх деталей. Даша Єгоркіна грає Катю Горбач, і ми закохуємося один в одного. Все відбувається від повної недовіри і неприйняття до любовних відносин.

Хороший з нею контакт, тому що це вже третій спільний проект. Всі інші напарники - Дмитро Сова, Даша Плахтій - чудові актори. У нас в Україні - всі класні! Проблема може бути тільки з москвичами у нас.

Чому?

Тому що вони всі пафосні. Вони приїжджають і привозять тільки один суцільний пафос, тому з ними працювати дуже важко!

Почекайте, після 14 року в Україні не повинно бути багато російських акторів.

Їх мало, але вони є.

Як розвивається українське кіно за останні роки? Ваша думка.

Воно шалено розвивається, і чим далі - тим краще. І бойовики знімаються, і картинка стала в рази краще, і підтягуються актори. У нас велике майбутнє, якщо не зменшимо обертів і не будемо знімати одні лише мелодрами. "Захар Беркут", приміром, це вже рівень.

Яка у вас планка - до чого прагнете? Знятися у голлівудському фільмі чи в крутому українському, в головній ролі?

Це вже, як кажуть, Богу видніше! Мені подобається і такий, і такий варіант. Хочу повнометражне кіно. Зараз довелося відмовитися, на жаль, від казки Антона Гойди. Мене вже майже затвердили, але ми поїхали в Карпати, і я зрозумів, що буду розриватися.

З гумором на знімальному майданчику теж все відмінно!

Довелося вибирати?

Як завжди, так. Проект "Рейнджер" був першим. Це як право першої шлюбної ночі - я не можу тут підвести нікого.

Що вас зачепило у "Рейнджері"?

Режисер, він крутий, адже він Сергій Крутін (посміхається). І взагалі у нас крута знімальна група. Ну і, звичайно, сам сценарій, не банальний!

Вам комфортніше працювати на відкритих локаціях або в павільйоні?

Павільйони ненавиджу просто, терпіти їх не можу! Ані повітря, ані простору, рівним рахунком ні-чо-го. А от природа – це зовсім інша справа.

Коли я піднявся на квадроциклі в гори, і побачив всю цю красу, зрозумів, що гори - це Божий храм. Ось де треба молитися і дякувати Богові за все, що у тебе є.

Юлія Абрамова

Знімальний процес. В кадрі - Дарина Плахтій

На завершення додамо, що дата виходу серіалу “Рейнджер” запланована на 2020 рік. До речі, в цій картині зіграв і Остап Ступка. Яка роль йому дісталася і що він думає про розвиток кіно в Україні - читайте в найближчих наших публікаціях.

Раніше "Знай.uа" побував на знімальному майданчику нового пригодницького серіалу від ICTV про запорізьких козаків "Абсолютно брехлива історія". Дізнайтеся першими деталі про акторський склад комедійного екшену, несподівані повороти сюжету і інші особливості зйомок на історичну тематику.

Також відомий український актор і секс-символ “Кріпосної” Тарас Цимбалюк розповів "Знай.uа" подробиці другого сезону серіалу, який вийде на каналі СТБ з 2 вересня.

Крім цього, "Знай.uа" поспілкувався із зіркою "Вар'яти-шоу" Віталієм Тильним і дізнався у нього, що готують актори в четвертому сезоні Першого україномовного гумор-шоу на Новому каналі.