Минуло майже 30 років з дня загибелі відомого музиканта Віктора Цоя, та навіть через стільки часу трагедія, яка свого часу вразила у саме серце його шанувальників, викликає багато запитань.

Двадцять дев'ять років тому в страшній аварії на дорозі Слока-Талсі в Латвії у лобовому зіткненні з автобусом загинув музикант Віктор Цой. Згідно офіційної версії причиною ДТП стало те, що Цой заснув за кермом. Версію правоохоронних органів одразу поставили під сумнів, насамперед його батько Роберт Цой.

Віктор Цой

Журналіст Лев Годованнік провів власне розслідування та огляд місця загибелі Віктора Цоя.

"Найпершу ідею на другий день після катастрофи висловив я, щоб заснути за кермом, скільки потрібно часу, як ви вважаєте? Я думаю, досить довго треба їхати, а він їхав хвилин 20 від сили, розумієте?", - заявив він. Лев Годованнік

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Віктор Цой

Більше того, після аварії серйозне розслідування не було проведено. Слідчі заявили, що музикант заснув на швидкості в 130 км/год і влетів в автобус. Після цього справа була закрита. Незважаючи на те, що трагедія сталася посеред білого дня, коли Цой абсолютно тверезий повертався з риболовлі.

"Ті відомості, які є на сьогоднішній момент не дають підстав припускати, що Віктор Цой заснув за кермом. Ми не можемо припускати, що останні 35 метрів шляху він перебував у непритомному стані", - розповів журналіст. Лев Годованнік

Віктор Цой

Було встановлено, що в останні хвилини свого життя музикант звернув з асфальту на ґрунтове узбіччя та проїхав по ньому прямо 35 метрів. Припускають, що оскільки через наявність моста дорога звужувалася, то "Москвич" Віктора Цоя занесло – в результаті авто вилетіло на проїжджу частину під автобус.

З’ясувалося, що жодних знаків, які б попереджували про звуження дороги, на той момент не було. Але дивним чином вони з’явилися одразу після аварії.

Віктор Цой

Журналіст запевняє, що музикант не впорався з керуванням через погане покриття на мосту та через перепад цих покриттів. Але виникає запитання, чому він опинився на узбіччі.

Досі довкола смерті Віктора Цоя є багато міфів та нестиковок. Деякий час побутувала версія про те, що він не загинув, а пішов у самітництво. Також багато говорили про те, що ДТП влаштували спеціально для ліквідації лідера рок-групи "Кіно".

Дерево Цоя у Києві

У Києві на Березняках на березі озера Тельбін росте верба, названа "Деревом Цоя", яка стала місцем паломництва для шанувальників музиканта. Саме на цьому місці Віктор Цой у липні 1986 року знімався у фільмі українського режисера Сергія Лисенка "Кінець канікул".

Дерево Цоя у Києві

Нагадаємо, раніше легендарний гурт "Кіно" анонсував концерти

Як повідомляв портал "Знай.ua", Queen вирішили відсвяткувати досягнення нового рекорду

Також "Знай.ua" писав, кумири мільйонів, що так багато не встигли сказати світу