Багато голлівудських зірок українського походження пишаються своїми коренями і часто демонструють, як спілкуються мовою своїх предків.

З нагоди 9 листопада – День української писемності та мови, варто пригадати, що солов'їну дедалі активніше застолосують не лише українці, але й не забувають і ті, хто творить Голлівуд по той бік океану.

Міла Йовович

Міла Йовович, Голос.ua

Зірка "П'ятого елемента" і серії фантастичного екшену "Обитель зла" Міла Йовович не соромиться своїх коренів. По-перше, під час Євромайдану вона перераховувала гроші для постраждалих активістів, до чого закликала своїх прихильників. Також актриса активно використовувала національні мотиви у власних колекціях одягу. А кілька років тому в мережі з'явилося відео, як 19-річна Міла виконує народну пісню "Ой, у гаю, при Дунаю". На ньому помітно, що українська кіноактриса співає майже без американського акценту.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

42-річна зірка Голлівуду народилася в Києві. В 5 років дівчинка разом з родиною переїхала спочатку у Лондон, а потім емігрувала до Сполучених Штатів Америки.

Віра Фарміга

Віра Фарміга

Батьки дали дівчинці ім’я не в Україні, а в американському штаті Нью-Джерсі, куди емігрували перед народженням дочки. І до 6 років Віра ходила в українську католицьку школу і виступала в народному ансамблі. Тому до цих пір, разом зі своєю молодшою сестрою Таїсою, вони легко говорять і співають мовою предків.

Іванна Сахно

Іванна Сахно, ruskino.ru

Іванна Сахно виїхала в Америку в 15. Вона - молода зірка Голлівуду, яка тільки сходить над горизонтом. 20-річну актрису встигли помітити в блокбастері "Тихоокеанський рубіж-2" і в екшн-комедії "Шпигун, який мене покинув".

Незважаючи на те, що дівчина будує кар'єру в Штатах, про Україну вона не забуває.

Кетрін Віннік

Кетрін Віннік, ivona.bigmir.net

Донька українських емігрантів Кетрін Віннік отримала величезний успіх у Голлівуді. Актриса і режисер найбільш відома участю в телесеріалі "Кістки", "Вікінги" і комедії "Дивні фантазії Чарлі Свона III". До 8 років Кетрін говорила тільки на укринськом, тому зараз може з легкістю продемонструвати знання рідною мовою.

Нагадаємо, Анджеліна Джолі прикрасила обкладинку Harper’s Bazaar США.

Також портал Знай.uа писав, що Шерон Стоун визнана "міжнародною іконою".