Директор "Міс Україна" Вікторія Кіосе поділилася своєю думкою, що заважає представницям нашої країни перемагати на міжнародних конкурсах краси.

Невдовзі "Міс Україна 2019" Маргарита Паша відправиться в Лондон на Miss World 2019, де 14 грудня їй належить боротьба за головний титул в умовах жорсткої конкуренції.

Вікторія Кіосе, директор конкурсу "Міс Україна"
Вікторія Кіосе, директор конкурсу "Міс Україна"

Тим часом в Україну повернулися дві інші фіналістки конкурсу "Міс Україна 2019" Марина Кіосе (молодша сестра Вікторії) і Діана Шабас. Дівчата "пролетіли" на міжнародних конкурсах в Японії і Філіппінах (Miss International і Miss Earth відповідно), не потрапивши в топи.

Знай.uа і спробував з'ясувати у Вікторії Кіосе, чому так сталося. Також ми поспілкувалися про продовження її телевізійної кар'єри, майбутній таємний відпочинок і про те, що може допомогти Маргариті Паші перемогти і гідно представити Україну.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вікторіє, що б ви побажали Маргариті перед від'їздом до Лондона на "Міс світу 2019"?

Прожити цей конкурс так, щоб було що згадати. Не нервувати, не віддавати 150% сил і потім бути вистаженою, а насолоджуватися!

Ви не шкодуєте, що не потрапили на “Міс світу” як учасниця?

Я була на “Міс Інтернешнл 2016" в Японії. Тоді поїхала на "Міс світу" Саша Кучеренко. Вона вища за мене на 10 сантиметрів, і я прекрасно розумію, що там важливі параметри, наприклад, зріст. Я розсудливо завжди оцінюю свої можливості, свої дані. Я знаю, що я гідна, але на “Міс світу” дівчата повинні бути вище - це один з важливих критеріїв.

Вікторія і Марина Кіосе
Вікторія і Марина Кіосе

Ваша молодша сестра Марина брала участь у міжнародному конкурсі Miss International 2019, але не посіла призове місце, як і Діана Шабас на Miss Earth 2019. Чому дівчатам не вдалося потрапити в топ?

Так, не зайняли ніяке місце, хоча ставки на них часом були великі. Марина дуже добре вписувалася в рамки конкурсу “Міс Інтернешнл”, дуже гідно нас представила, Діана аналогічно. Між собою дівчата дійсно були в шоці, чому українки не потрапили в топ.

Діана Шабас на Miss Earth 2019

Я поясню. Є топ-15, топ-8 і топ-5. Чому вони не пройшли? Я сама брала участь і знаю цю внутрішню кухню. У фінальну п'ятірку ніколи в житті не потрапляли "слов'янські" країни - туди потрапляють або азіатські, або Мексика, Венесуела, Колумбія, Штати. Це дуже складна схема. Єдине, що можу сказати, мої спостереження, є закономірність - японці не хочуть ображати європейські країни, тому по черзі дають топ. У 2016 році дали дівчинці з Росії, далі дали нашій Богдані Тарасик з України, в тому році дали білорусці. Мені здається, це для того, щоб країни не сердилися на оргкомітет і далі продовжували купувати ліцензії і літати на конкурс.

Марина Кіосе та переможниця Miss International 2019

Політика присутня у будь-якому випадку?

Впевнена! 99% - це політика.

Маргарита Паша
Маргарита Паша
Міс Україна 2019

А як на “Міс світу” прорватися Маргариті?

Завжди є політика, але якщо ти чимось зможеш виділитися, якимось чином заявиш про себе, і люди тебе будуть підтримувати - можна перемогти. Дуже важлива підтримка сусідніх країн і українців. Якщо людина летить, приміром, від Філіппін, і за неї мільйони вболівають, у неї мільйони лайків за 3 хвилини на фотографії, то, авжеш, Філіппіни будуть у фіналі, тому що не можуть розчарувати багатомільйонну аудиторію. А коли у нас 200 чоловік кричить: “Давай, вперед! Маргарита, молодець”...

Підтримка наближає дівчину до перемоги!

Як учасниці донести колоритність своєї країни, показати себе так, щоб виграти?

Насправді потрібно підходити до цього питання з дуже великою фантазією, тому що я розумію, що просто вийти в образі - недостатньо, потрібно обігравати його, доповнювати. Тому, думаю, наші дизайнери обов'язково впораються з цим завданням, вони талановиті.

Що найскладніше буде для Маргарити в Лондоні?

Виділитися серед 100 країн, тому що це дуже складно.

Який її недолік ви можете назвати?

Запальність. Маргарита повинна розуміти, що вона не відповідає за саму себе, а за всю країну. Це велика відповідальність. За нею стежить вся Україна.

Важливо знати англійську мову. Як у Маргарити з ним?

Вчить, підтягує. Впорається з цим завданням, у неї є репетитор.

З ким вона летить на конкурс?

З нею летить піар відділ.

Україна платить за участь в конкурсі?

Ні, ми платимо тільки за ліцензію - комітет платить. Подовжується щороку. Все решта - безкоштовно.

Вікторія Кіосе
Вікторія Кіосе

Не так давно ви повідомили, що залишаєте 112 канал, на якому працювали ведучою багато років. Що тепер з ТБ-кар'єрою?

Телевізійна кар'єра продовжиться. Я буквально місяць зараз на паузі. Хочу надихнутися, полетіти у відпустку. Дуже багато працювала, не досипала і 7 років ранкових ефірів, самі розумієте, на здоров'я відображаються. Я просто не витримала цей темп вже і поєднання двох робіт. Тому дуже хочеться повернутися з новими силами.

Хочеться працювати над своєю авторською програмою. Хочеться робити що-небудь більш аналітичне, складне, а на це потрібні сили. Саме тому місяць відпочинку, а в грудні я буду представляти свій благодійний проект - електромобіль для людей з інвалідністю. Він буде презентований в Україні. Мій брат і його команда з Одеси робили цей автомобіль.

Вікторія Кіосе з коханим

А куди збираєтесь на відпочинок?

Розповідаю. Запитала у свого хлопця: “Куди ми летимо?” Він: “Не скажу, але летіти довго - 23 години, але єдина умова - ти повинна погодитися на все, що там буде відбуватися!” Мені вже стає страшно! Каже: “Ти будеш і плавати і пірнати, і літати, і стрибати”. Враховуючи, що ми з ним разом нещодавно пробігли марафон 42 кілометри, я зрозуміла, що легко мені в житті не буде. Готуюся до активного відпочинку, екстремального.

З усіх переможниць конкурсу “Міс Україна” за всі роки хто вам запам'ятався найбільше?

Мені найбільше подобалася Влада Литовченко (Міс Україна 1995 - ред.)

Вона не просто історія, це жінка, яка змогла запам'ятатися всім людям. Як правило, "Міс" змінюються і їх забувають через рік. А її пам'ятають усі. Ця людина поєднує в собі не тільки зовнішність, і розум, але і неймовірну харизму. Її хочеться слухати. Вона займається культурною спадщиною, робить це не для показухи, вона в це поглиблена.

Я дуже люблю людей, які віддаються своїй справі щиро, а не тому, що це потрібно. Те, що вона робить для рідної країни, характеризує її як справжню “Міс Україну”.

Юлія Абрамова

Нагадаємо, раніше Маргарита Паша показала сукню, в якій представлятиме Україну на Miss World 2019. Її вартість - 10 тисяч доларів.

Також Маргарита Паша у великому інтерв'ю Знай.uа відверто розповіла про своє життя поза конкурсом "Міс Україна".

Крім цього, читайте, як в цьому році обирали “Міс Україна”: хто в журі, як пройшла червона доріжка і хто з зірок виступив на сцені.