Багаторічного мера російської столиці Юрія Лужкова поховали на головній алеї елітного Новодівичого кладовища Москви. Перед цим відбулося кількагодинне прощання городян з ексочільником Москви у Храмі Христа Спасителя.

Попрощатися зі столичним градоначальником прийшло чимало діячів культури. Серед присутніх були Олег Газманов, Надія Бабкіна, Валерій Меладзе, Геннадій Хазанов, Костянтин Ернст, Аніта Цой.

Юрій Лужков, фото: РИА Новости
Юрій Лужков, фото: РИА Новости

За життя Юрій Лужков провів чимало часу з Аллою Пугачовою. У місцевій пресі повідомлялося, що у 1998 році колишній столичний мер здав їй в оренду велику будівлю в самому центрі столиці – у будинку номер 5 на Нижній Радищевской вулиці. А незабаром примадонні вдалося викупити 485 кв. м "золотий" площі, сума угоди начебто склала біля 125 тисяч доларів. У 2005 році Пугачова продала його кавказькому бізнесменові Монахиму Монахимову за два з половиною мільйони. Згідно з інформацією місцевих ЗМІ завдяки заступництву мера Примадонні вдалося добре заробити.

У 2000-му Пугачова і Лужков разом гуляли в "Метрополі" на ювілеї поета Іллі Рєзніка. У 2009-му мер разом з дружиною Оленою Батуріною вшановував Примадонну в ГЦКЗ "Росія" в Лужниках з нагоди її ювілею та отримання артисткою ордена "За заслуги перед Вітчизною" III ступеня. Контакти з Аллою Пугачовою у Лужкова поступово припинилися після того, як у 2010 його відправили у відставку.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Юрій Лужков і Алла Пугачова, фото: vladtime.ru
Юрій Лужков і Алла Пугачова, фото: vladtime.ru

Примітно, що Алла Борисівна не вшанувала своєю присутністю прощальну церемонію з Юрієм Лужковим. Навіть попри те, що її там дуже чекали.

Нагадаємо, раніше пішов із життя Юрій Лужков: екс-мер Москви помер у Мюнхені, стали відомі обставини смерті екс-мера Москви Юрія Лужкова

Як повідомляв портал "Знай.ua", помер Юрій Лужков: чим запам'ятали колишнього мера Москви

Також "Знай.ua" писав, Пугачова, Маркл, Кардашьян і не тільки: які знаменитості набридли усьому світу за 2019 рік