Відомий український телеведучий Дмитро Комаров який нещодавно презентував новий сезон шоу "Світ навиворіт", де розповів про інший Китай, днями поділився корисним постом на своїй сторінці, де розповів як виходив на зв'язок з Україною під час подорожі:

Я обожнюю Китай, і впевнений, що зі мною солідарні більшість з тих, хто бачив цю країну наживо. Але є тут одне обмеження, про яке туристам-блогерам важливо знати заздалегідь. Врахуйте – у Китаї не працюють багато звичні нам ресурси: Instagram, facebook, youtube, google. Китайці використовують свої аналоги всього цього, люди теж поголовно «залипають» в телефони, ведуть блоги, прямі ефіри, постять селфи. Але користуються місцевими програмами. А іноземцю, щоб використовувати свої, потрібен VPN. Мене, звісно, про це попередили. Якщо їду за кордон на кілька днів або тиждень – не купую місцеву сімку, користуюся тільки роумінгом, він вже адекватний за ціною. А ось якщо їду на 2 тижні і більше – купую ще і місцеву сімку. Так я потупив в Китаї. Але VPN працював якось нестабільно, листи gmail іноді приходили з запізненням на кілька годин. Мене це турбувало, поки я не виявив, що якщо мій київстарівський номер підключений до інтернету в роумінгу – блокування автоматично зникають🙂 Так Китай став першою експедицією, де я кілька місяців користувався інтернетом тільки в роумінгу. Я навіть ноутбук через телефон підключав – сам себе роздавав інтернет). Використовував в основному свої месенджери - взагалі без обмежень. Іноді робив публікації в соцмережах і дивився новини. Зідзвонюються з дружиною і батьками по відеозв'язку. Рідше дзвонив телефоном. У підсумку, з підключеною послугою «Ідеальний роумінг» ось @kyivstar.official, коли платиш не за пакет, а за кожну хвилину і Мб, один місяць роумінгу обходився мені приблизно в 1500 гривень. Але користувався активно. Плюс Китай – не найпопулярніша серед наших туристів країна і роумінг там в два рази дорожче, ніж у тій же Європі, де одна хвилина дзвінка коштує 1 гривню, а інтернет – всього 10 копійок за 1 Мб. Підсумовую. Страшилки про роумінг, який з'їдає всі гроші – у минулому. Якщо їдете за кордон – не полінуйтеся, зателефонуйте своєму оператору, докладно дізнайтеся про тарифи заздалегідь, щоб не було сюрпризів. Головне користуватися роумінгом з розумом, не дивитися фільми онлайн, просто так не гортати стрічку соцмереж годинами безперервно. Я, до речі, ось цієї звички повністю відмовився і "від нічого робити" стрічку соцмереж не гортаю. А ви?)) - написав він у замітці

Як бачимо, не варто боятися чогось нового і завжди потрібно дізнаватися деталі та особливості країни в яку хочеш поїхати. Подорожуйте на не переплачуйте.

Нагадаємо, Дмитро Комаров розповів про новий сезон шоу "Світ навиворіт", про інший Китай, можливості людського тіла і що потрібно знати про коронавірус.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще


Як повідомляв портал "Знай.uа", відбулася вечірка-презентація нового сезону "Світ на виворіт"

Також Знай.uа" писав, що дружина Дмитра Комарова з "Світу навиворіт" Олександра Кучеренка часто ділиться з шанувальниками яскравими кадрами зі свого життя.