До редакції Знай.ua надійшов лист від нашого читача, в якому він помітив співачку, популярну блогерку та фіналістку Нацвідбору на Євробачення Jerry Heil (справжнє ім'я - Яна Шемаєва) у сукні зі страусиним пір'ям.

У розважальній програмі "Хто зверху" Нового каналу, яка вийшла в ефір у кінці грудня 2019 року, Jerry дійсно з'явилася вдягнена у таку сукню.

Jerry Heil та Євген Клопотенко, кадр з "Хто зверху"
Jerry Heil та Євген Клопотенко, кадр з "Хто зверху"

Знай.ua звернувся до артистки, яка себе позиціонує як веганка, з проханням прокоментувати цю ситуацію.

Jerry, хотілося б почути вашу думку про цей випадок. Можливо, нам написав зовсім не хейтер, а людина, яка неправильно вас зрозуміла і вашу позицію. Наскільки пісня для Євробачення VEGAN і ваше життя пов'язані?

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Може, я ще там молоко з кружки пила? Все може бути (посміхається). Але якщо серйозно відповідати, то по-перше, так, у мене є сукня з пір’ям страусу, і так, я веган не лише в пісні, а і в житті. То як же так?

Почну з того, що ще півроку тому я хоч уже і не їла м’ясо, але шкіру носила. Свідомість змінюється поступово, я себе не форсую, тому що нами, людьми, керують звички. Хочеш зробити щось стилем свого життя - випрацюй звичку.

Jerry Heil
Jerry Heil

Тобто на момент, коли я вперше одягла сукню, я ще не зовсім усвідомлювала, що й до чого. Але от дизайнер все прекрасно усвідомлює, тому з чистою совістю розказую: носити таке пір’я екологічно і зібране воно "з землі". У страусів бувають цикли очистки від зайвого оперення. Те, що вони скинули, і використовує бренд Omelya T-DRESS.

Ваш гардероб завжди дуже яскравий, в якому, якщо захотіти, можна знайти, до чого причепитися. Ви самі купуєте та підбираєте собі одяг? Чи звертаєте увагу на склад?

Звикання до більш свідомого життя відбувається у мене поступово. Я ніколи цього не приховувала. Мені не соромно сказати в сторіз, що я забула торбинку в магазин, і йду з пластмасовим пакетом. Не соромно, бо це правда: я вчусь і показую, що якби не було, головне - продовжувати спроби - і колись звикнеш!

Те ж саме з одягом: у мене в шафі гора "результатів" необдуманих покупок. Що з ними тепер робити? Найкраще, що можна зробити - дати їм максимально довге життя, віддавати, якщо не ношу.

Колись світ не знав, що можна буде переробити пластик. Сподіваюся, скоро можна буде і переробити речі з поліестеру.

Jerry Heil
Jerry Heil

Подібні претензії з якимись промахами і невідповідностями вже надходили на вашу адресу? Як реагуєте?

Реагую адекватно. Якщо людина яскраво на щось реагує, значить, їй це болить. Значить, наші люди небайдужі до екології. І значить, мені є чому повчитися.

Нагадаємо, Jerry Heil стала однією з шести фіналістів Нацвідбору на Євробачення 2020 з піснею Vegan. Ім'я представника України на Євробачення стане відомо у суботу, 22 лютого.

Виступ Jerry Heil у першому півфіналі Національного відбору

Дізнайтеся, коли й де дивитися фінал Нацвідбору на Євробачення 2020 та хто вийде на сцену першим.

Також раніше Jerry Heil зізналася Знай.ua, чи боїться вона критики та невдало заспівати наживо у Нацвідборі.

Також одним з фіналістів відбору на Євробачення цього року став чоловік Олени Мозгової David Axelrod. Читайте, що співак розповів Знай.ua про його конкурсну пісню.