"Карпатський рейнджер" - новий український серіал про пригоди штаб-сержанта канадської кінної поліції Пола Гордійчака, якого відправили на Західну Україну в якості інструктора програми "Український шериф".

По приїзду герой стикається з місцевим криміналітетом і спробами підпорядкувати новоприбулого багаторічній відпрацьованій "системі". У вигаданому містечку Нагура, куди потрапляє канадець, процвітає контрабанда, корупція, злочинність і, звичайно ж, незаконна вирубка лісів. Але Пол Гордійчак не готовий миритися з такою ситуацією і має намір припинити всі спроби затягнути його в цей вир.

Артемій Єгоров зіграв Пола Гордійчака в серіалі "Карпатський рейнджер"
Артемій Єгоров зіграв Пола Гордійчака в серіалі "Карпатський рейнджер"

Серіал складається з 24 серій, в якому герої беруть участь у погоні на автомобілях і конях, у перестрілках, а також виконують приголомшливі трюки.

"Карпатський рейнджер" - це новий детективний екшн з ноткою гумору. Головний герой Пол - канадець українського походження, тому і говорити він буде зі специфічним, але смішним акцентом.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Режисером серіалу став Сергій Крутін, відомий за такими стрічками як "Мертвий, живий, небезпечний", "Карасі", "Особисте життя слідчого Савельєва", "Лінія світла". Він і керував знімальним процесом в Рахові, Микуличині, Яремчі та Києві. Саме там і відбувалися всі зйомки.

Сергій Крутін і знімальна група серіалу "Карпатський рейнджер"
Сергій Крутін і знімальна група серіалу "Карпатський рейнджер"

Знай.uа поспілкувався з режисером про його нову роботу. Нещодавно з'ясувалася цікава деталь про "Карпатського рейнджера" - у серіалі герой один в один схожий на персонажа мультсеріалу "Сімпсони".

Кадр з "Сімпсонів"
Кадр з "Сімпсонів"

Герой - поліцейський Канадської королівської кінної поліції. За сюжетом Сімпсони їдуть відпочивати на Ніагарський водоспад. Ліза і Барт штовхаються на батуті, Ліза випадково падає у водоспад і потрапляє на канадську сторону кордону. Там, на березі, її знаходить канадський поліцейський. Він викликає екстрені служби і рятує її.

А це кадр з "Карпатського рейнджера":

Пол Гордійчак - головний герой серіалу "Карпатський рейнджер"
Пол Гордійчак - головний герой серіалу "Карпатський рейнджер"

Помітили схожість?

Сергію, зізнайтеся, ці кадри чистий збіг або ви "підгледіли"? Не раз повідомлялося, що "Сімпсони" щось там віщували, як президентство Трампа, наприклад. Є навіть збірки пророцтв з серіалу. А чи є у "Карпатському рейнджері" схожі передбачення?

Я за чистоту мотивацій і ніяких підтасовок! Раз вже в Сімпсонах заявили Пола Гордійчака, значить, серіал стане культовим! Тим більше, що всі передумови для цього є! Оригінальний сценарій, чудовий кастинг і просто ульотна команда творців! По-іншому і бути не може, Сімпсони не помиляються - на занудному вітчизняному телебаченні буде резонанс!

Сергій Крутін і знімальна група серіалу "Карпатський рейнджер"
Сергій Крутін і знімальна група серіалу "Карпатський рейнджер"

Розкажіть, чим або ким надихалися перед тим, як приступили до зйомок? Наприклад,"Уокер, техаський рейнджер" дивилися? Пол так схожий з ним.

Ну, Пол Гордійчак тим і цінний, що він оригінальний герой! Так, він ввібрав в себе непереможність Чака Норріса, але навіть сам Пол ставиться з іронією до свого кумира. А взагалі, перед зйомкою серіалу я, звичайно, переглянув улюблені класичні вестерни, щоб надихнутися жанром. Але наш "Карпатський рейнджер" - це не калька американських вестернів. І хоча Пол Гордійчак народився і виріс у Канаді, в ньому тече українська кров. Тому наш ковбой в душі гуцул! На цьому симбіозі культур і збудований серіал. Іноді Карпатські "полонини" пахнуть техаськими преріями, але в нашому ковбойському трактирі подають тільки банош!

За сюжетом Пол Гордійчак знайомий з Чаком Норрісом, у нього навіть є дитяче фото з ним
За сюжетом Пол Гордійчак знайомий з Чаком Норрісом, у нього навіть є дитяче фото з ним

Незабаром відбудеться прем'єра "Карпатського рейнджера". Робота виконана величезна. Вже вся країна в білбордах з анонсом. Як ви самі оцінюєте свій плід праці? Чому українці повинні обов'язково подивитися цей серіал?

Чому? Карпатський рейнджер – це не черговий детектив з погонями, бійками і догонялками… Пол Гордійчак, потрапляючи в реалії сучасних українців, намагається зрозуміти найголовніше – чому країна буксує? Він весь час порівнює життя у себе на батьківщині в Канаді і життя в Україні. І це не повчальна нудна мораль. Розуміння народжується в розслідуваннях, спілкуванні з простими людьми, криміналом, слугами народу…

Всі обставини і персонажі в серіалі дуже впізнавані, зрозумілі і близькі. Це відбувається не у вигаданому світі… Це і зараз відбувається з нами. Що може бути ближче до своїх проблем, які вирішує Карпатський рейнджер?! А рішення дуже просте і не нове. Пол впевнений, що загальне благополуччя залежить від кожного з нас. "Будь рейнджером свого життя..." - це слова з пісні до серіалу, яку виконав сам актор Артемій Єгоров. Це девіз Пола Гордійчака! Це його прагнення зробити світ краще.

Багато що у Пола вийшло в першому сезоні, але роботи дуже багато. Україна велика! Тому, можливо, буде і другий сезон (посміхається).

Білборд з анонсом серіалу "Карпатський рейнджер"
Білборд з анонсом серіалу "Карпатський рейнджер"

Чи можна вже говорити про продовження серіалу?

Як я і сказав, матеріал для зйомок є. І ми будемо раді, якщо глядачі полюблять наших героїв! Але питання скоріше до продюсерів серіалу.

Український серіал "Кріпосна" з успіхом йде в Польщі, навіть Росії. Передбачається показ "Карпатського рейнджера" в інших країнах?

Це теж питання до продюсерів. Якщо продадуть – то покажуть.

А який ваш найулюбленіший момент в "Карпатському рейнджері"?

Є кілька сцен в серіалі з запахом кіноплівки… Хочеться тільки так і знімати! На жаль, сьогодні дуже багато обставин впливають на якісний бік виробництва і більшою мірою творчі можливості обмежує бюджет.

Мені здається, що кількість серіалів в Україні вже зробили, і незабаром на ринку знову буде затребувана творчість.

Пол Гордійчак - головний герой серіалу "Карпатський рейнджер"
Пол Гордійчак - головний герой серіалу "Карпатський рейнджер"

Серіал Карпатський рейнджер
Серіал Карпатський рейнджер

Артемій Єгоров, Дар'я Єгоркіна, Дар'я Плахтій, Дмитро Сова
Артемій Єгоров, Дар'я Єгоркіна, Дар'я Плахтій, Дмитро Сова

Прем'єра серіалу запланована на 24 лютого. Дивіться першу серію пригод Пола Гордійчака на каналі 2+2 о 20:30.

"Карпатський рейнджер" зняв "ТЕТ-Продакшн" за замовленням телеканалу 2+2. Генеральний продюсер: Максим Кривицький. Продюсери: Оксана Янко-Коваленко, Дмитро Сафановський, Вадим Червяков.

Над сценарієм працювали: головний автор Андрій Бабік, а також Артем Вакалюк, Андрій Маслюк, Андрій Забіяка, Олексій Комаровський, Ірина Чорна, Марта Мольфар.

Знай.uа побував на зйомках "Карпатського рейнджера" в Карпатах. Читайте, як Артемій Єгоров став карпатським рейнджером і чому український Чак Норріс крутіше оригіналу.

Раніше повідомлялося, чому обов'язково варто подивитися новий серіал під назвою "Карпатський рейнджер".

Також Знай.uа побував на знімальному майданчику нового пригодницького серіалу від ICTV про запорізьких козаків "Абсолютно брехлива історія". Дізнайтеся першими деталі про акторський склад комедійного екшена, несподівані повороти сюжету і інші особливості зйомок на історичну тематику.