На мультиках і коміксах про Астерікса та Обелікса виросло покоління дітей 1990-х, 2000-х, 2010-х… А у Франції вони були відомі ще раніше. І звідти ж прийшла сумна новина, пов'язана з цими легендарними галльськими героями. Помер їхній творець. Його звали Альбер Удерзо. “Батько” Астерікса і Обелікса дожив до поважних 92 років. Про смерть письменника повідомили його родичі. Про причини смерті не повідомляється.

Альбер Удерзо і його герой - Фото з архіву

Ідея створення Астерікса і Обелікса з'явилася ще в 1950-х роках. Удерзо задумав її замість зі своїм другом і колегою Рене Госіні. Перша історія про галльських героїв була опублікована в журналі Pilote в 1959 році. У такому форматі Астерікс і Обелікс випускалися до 1977 року, поки не помер Госіні. В пам'ять про одного Удерзо не тільки продовжував малювати історії про героїв, але навіть випустив їх під власним брендом. Тоді “Астерікс і Обелікс” став повноцінним коміксом.

Альбер Удерзо, фото RFI

Після смерті Альбера Удерзо, Астерікс і Обелікс не підуть в історію. Автор відійшов від справ ще в 2011 році, і передав справи знайомому художникові. В цілому він займався випуском історій 52 роки.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, актор-близнюк з "Няньок" помер напередодні дня народження, подробиці.