Українська співачка LALIKO, вона ж артистка Жіночого Кварталу Лалі Ергемлідзе розповіла, як проходить її домашня ізоляція. Весь свій час учасниця вокального квартету присвячує родині і маленькій донечці Етері, якій у вересні буде три рочки.

Лалі поділилася зі Знай.uа, як це бути мамою 24/7 в умовах карантину і чи вдається знайти час для себе.

Лалі з колегами по Жіночому Кварталу, фото: Instagram зірки
Лалі з колегами по Жіночому Кварталу, фото: Instagram зірки

Лалі, вашій дочці 2,5 рочки. Діти в цьому віці вже починають показувати свій характер. Як справляєтеся з дитячою примхливістю під час карантину?

Конкретно в нашому випадку карантин на примхливості дитини ніяк не позначився. Капризів, фрустрації і сліз більше, ніж раніше, не стало. А справляюся як зазвичай. Немає одного універсального рецепту, все залежить від ситуації. Колись треба пожаліти і обійняти, колись поговорити як з дорослою або відволікти і максимально переключити увагу. А деякі ситуації вимагають бути непохитною.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Головне, щоб адекватно витримувати всі капризи дитини, потрібно бути самій в ресурсному стані.

Лалі Ергемлідзе, фото з особистого архіву зірки Жіночого Кварталу
Лалі Ергемлідзе, фото з особистого архіву зірки Жіночого Кварталу

Яка улюблена розвага вашій родини в цей період?

Розваг у нас не так вже й багато. Як би парадоксально це не звучало, але на них немає особливо часу. Чоловік працює вдома цілий день, а оскільки від всіх помічників на період карантину ми відмовилися, то на мені лежать всі побутові обов'язки і, звичайно, малятко.

Балуємо себе періодично доставками з улюблених ресторанів, іноді келихом вина ввечері і дуже рідко фільмами. Я, наприклад, за 4 тижні встигла подивитися аж 1 фільм, і той - за 3 підходи (посміхається).

Якщо вам вдалося усамітнитися вдома, що робите? Як релаксуєте?

По закінченню 3-го тижня карантину від повної відсутності свого особистого часу і простору у мене почало смикатися не тільки око, і довелося поставити вдома умову: щодня мені потрібна моя особиста 1 година часу. Я закриваюся в спальні і можу робити все, що хочу!

У цей час найчастіше я сплю (всі молоді мами мене зрозуміють), також можу почитати книгу або послухати лекції/вебінари психологів. Але, на жаль, навіть ця єдина година буває-таки не кожен день.

Лалі Ергемлідзе, фото з особистого архіву зірки Жіночого Кварталу
Лалі Ергемлідзе, фото з особистого архіву зірки Жіночого Кварталу

Чи важко проходить домашня ізоляція для дочки?

Ми не знаходимося на повній домашньої ізоляції. Я ходжу гуляти з малятком раз на день, якщо вона цього хоче, і погода дозволяє. Наш режим дня, і в цілому ритм життя дитини, не змінився особливо. У ті дні, коли залишаємося вдома, завжди знаходимо розвагу. У Етері просто купа іграшок, книг, плюс 2 собаки в будинку - дитині не буває нудно з творчою мамою.

А як бути мамою 24/7 для артистки?

Зізнаюся, мені непросто бути мамою 24/7. Як і діти, так і мами теж всі різні. У кожної мами свої підходи та принципи у вихованні дітей. Можливо, я сама собі дуже високу планку ставлю, або це просто моя натура інтроверта. А ще плюс комплекс відмінниці.

До того ж, у мене досить активна дівчинка, але мені дійсно важкувато в цей період. Причому складно не від відсутності роботи і сцени, хоча це ще той наркотик! А складно, тому що крім побутових обов'язків, які займають цілий день, немає часу більше ні на що інше, зокрема, на усамітнення.

Лалі Ергемлідзе, фото з особистого архіву зірки Жіночого Кварталу
Лалі Ергемлідзе, фото з особистого архіву зірки Жіночого Кварталу

Нагадаємо, раніше Євген Кошовий з "Кварталу 95" разом з дружиною Ксюшею зіграв на карантині в "Камінь, ножиці, папір...". Подружжя зняли на відео, як той, хто програв вмочує обличчя в борошно, яйце, майонез і кетчуп.

А вагітна Віра Кекелія з "Жіночого кварталу" зачарувала круглим животиком у весняній фотосесії.

Також Знай.uа писав, що Саша Пікалов і Марта Адамчук з "Кварталу 95" стали сусідами по парті і розговорилися про шкільні роки.