Володарка титулу Miss Earth Ukraine 2019 ("Міс Україна Земля") Діана Шабас з 15 років в модельному бізнесі. 21-річна красуня вже встигла попрацювати в Сінгапурі, Китаї, Туреччині, Мексиці, Італії й інших країнах.

Введення в Україні карантинних заходів через коронавірус наздогнало модель в момент повернення додому після чергової робочої поїздки.

Знай.ua дізнався, де нині знаходиться Діана і чому досі вона не повернулася в Україну. Також ми поспілкувалися про її захоплення під час карантину. Шабас зізналася, чи змогла б вийти заміж за іноземця й чи готова до материнства. А для всіх жінок буде корисно прочитати про домашні ритуали краси юної моделі.

Діана Шабас, модель, Miss Earth Ukraine 2019, фото: пресслужба конкурсу "Міс Україна"
Діана Шабас, модель, Miss Earth Ukraine 2019, фото: пресслужба конкурсу "Міс Україна"

Діано, розкажіть, як так вийшло, що карантин ви проводите далеко від дому?

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вже 6 років я пов'язана з модельним бізнесом. Переважно працюю як за кордоном, так і в Україні. І цього разу карантин застав мене у повітрі. Я якраз поверталася до Києва з Мілана, де я працювала і була гостею Fashion Week. Пересадка була в Сербії. І коли я приземлилася у Белграді, то оголосили, що кордони вже закриті. Рейс перенесли, а потім взагалі скасували, закривши аеропорт і в Сербії. На щастя, у мене друзі по всьому світу, тому я тут вже котрий тиждень.

А чи зв'язувалися з українським посольством, щоб повернутися додому?

З посольством я постійно на зв'язку, мене інформують про всі можливі спецрейси або будь-який інший транспорт. Але, на жаль, удача не на моєму боці, тому я вирішила, що краще перечекати самий пік, а потім повертатися додому. І, як мені повідомили, стан стабілізується і процес прискориться.

Діана Шабас, фото з особистого архіву моделі
Діана Шабас, фото з особистого архіву моделі

Поділіться враженнями від Сербії? Чим там займаєтеся?

В цій країні я не вперше, тому можу сказати з упевненістю, що Белград мені дуже нагадує Київ, який я обожнюю.

Прогулюючись по місту, здається, що розумієш всіх, тому що сербська мова на 40% схожа з українською.

Чесно кажучи, у мене стільки планів щодня, що не встигаю виконати все задумане. Якраз днями писала в своєму Instagram, що не втрачаю час даремно! Закрила онлайн-сесію, розібрала архів, прочитала книги, які були з собою у валізі. Багато готую - нових рецептів все більше і більше, тому спорт вже як хобі, а планка - щоденний головний ритуал.

У мене безліч запланованих інтерв'ю і онлайн ефірів. Зареєструвалася в TikTok (що було дуже несподівано), де вирішила ділитися своїми beauty лайфхаками з аудиторією. Дивлюся безліч нових серіалів і фільмів. Встигла позасмагати. І навіть вперше спекла паску сама за кордоном.

Діана Шабас, фото з особистого архіву моделі
Діана Шабас, фото з особистого архіву моделі

І, звичайно ж, не обійшлося без FaceTime зйомок. Поставила нові цілі і нові плани, яким потрібен лише кінець карантину для втілення в реальність.

А чоловіки-серби заміж звали?

На жаль або на щастя, поки ні. Хоча у повідомлення часто пишуть різні пропозиції всілякі іноземні "лицарі", які обіцяють "золоті гори". Але всьому свій час!

Ви багато подорожуєте, а де вам найбільше проходу не давали?

Чоловіки є чоловіки, тому, чесно кажучи, таке трапляється скрізь і постійно. Але, завдяки моїм подорожам, помітила, що в Іспанії та Італії дуже популярна українська зовнішність, яка заворожує погляд кожного.

Досить незвичайні ситуації траплялися в Китаї та Індії. Бо там справжніх блондинок в принципі немає, і мало фарбованих. Взагалі в цих країнах постійно багато уваги, селфі з перехожими. Наші чоловіки теж не відстають, адже багато хто цінує натуральну українську красу.

А змогли б стати дружиною іноземця?

Для мене це дуже важливий і обдуманий крок. І все, що дійсно важливо в цьому питанні - вийти заміж за того єдиного, якого безмежно любиш! Але, все ж свої пунктики у мене є.

Діана Шабас, фото з особистого архіву моделі
Діана Шабас, фото з особистого архіву моделі

А як "відшиваєте" настирливих чоловіків?

Я одна з тих, яка не "відшиває", а скоріше "м'яко дає зрозуміти, що нам не по дорозі або я у відносинах". У соцмережах зазвичай це набридає, тому занадто набридливим я просто не відповідаю, або ж блокую вже при крайній необхідності.

Ви ділитеся в соцмережах спортивними тренуваннями, надихаєте своїм прикладом. А хто для вас мотиватор у житті?

Я обожнюю бути постійно в русі і максимально використовувати час, адже результат завжди дасть про себе знати. Як такого ідеалу у мене немає, адже я кожен день знаходжу нову мотивацію. Це можуть бути люди, які активно і різнобічно ведуть своє життя, постійно пробують щось нове і постійно створюють нові цілі в житті, не зупиняючись на досягнутому!

Багато хто, за ким я стежу в соцмережах (і це не обов'язково тільки лідери або топ-блогери) надихають мене і мотивують, змушують мене задатися питанням "а чим я гірше, чому я не можу робити те ж або навіть краще?" - ось моя мотивація.

Я вважаю, що багато людей можуть в тебе не вірити, але якщо не зупинятися і постійно працювати над собою, то згодом вони будуть розповідати всім, як з тобою познайомилися!

Поділіться деякими секретами краси: як вранці зняти сліди недосипання або набряків на обличчі? Які ваші ритуали з догляду за обличчям і волоссям?

Працюючи в сфері моделінгу, догляд за обличчям і волоссям - один з найважливіших щоденних ритуалів. Для того, щоб і обличчя, і волосся, і тіло були здоровими і красивими, потрібно дотримуватися двох головних пунктів - сон і вода. Потрібно спати 8 годин і пити достатню кількість води в день (розділити ваш вагу на 20 - це ваша норма води в день).

Догляд за обличчям:

⁃ вмиватися тільки холодною водою

⁃ не спати в макіяжі

⁃ 1-2 рази на тиждень використовувати зволожуючі маски, скраби

⁃ постійно користуватися патчами або використовувати серуми на зону очей

⁃ не забувати про денний і нічний креми

⁃ перед макіяжем постійно наносити базу або будь-який захисний крем

⁃ якщо косметика не дорога, то обов'язково повинна бути перевірена (не варто ризикувати)

⁃ не забувати час від часу звертатися до косметолога!

Для волосся:

⁃ користуватися масками і кондиціонерами

⁃ під час миття волосся наносити шампунь тільки на шкіру голови, а маску і кондиціонер вже на всю довжину і кінчики волосся, вода повинна бути тепла

⁃ коли є можливість, не користуватися феном

⁃ мити і сушити волосся вниз головою (для кращої циркуляції крові, прискорення росту)

⁃ не затягувати волосся рушником, а лише злегка пройтися по довжині

⁃ аргана і кокосові масла/сироватки - дуже корисні

⁃ купувати засоби догляду саме під ваш тип волосся і шкіри

⁃ на ніч не зв'язувати в пучок

Діана Шабас, фото з особистого архіву моделі
Діана Шабас, фото з особистого архіву моделі

Багато дівчат бавляться уколами ботоксу, коригують обличчя, але мало хто зізнається в цьому. А вам пропонували щось підправити в собі?

Звичайно, не всі ми ідеальні і, як кажуть, чим довше дивишся в дзеркало, тим більше недоліків знаходиш. Але, на мою думку, не варто втручатися в природну красу, хоча б до певного віку, коли це вже помітно потрібно (і це явно не в моєму віці). Але, якщо процедури спрямовані на корекцію якихось дефектів або мінімальні поліпшення зовнішності, то це прийнятно. У наш час багато хто не цінують натуральну красу і думають, що пластикова картинка це тренд. Поки мені не доводилося приймати такі пропозиції. Думаю, що це хороший знак.

Чи не набридла вам кар'єра моделі з постійними роз'їздами? Не хочеться десь осісти і будувати вже особисте життя?

Мені подобається подорожувати і займатися улюбленою справою. Всі живуть по-різному, розставляють пріоритети і ставлять цілі. Особисте життя теж не варто ставити на паузу, краще навчитися поєднувати. У всього є свій час. Зараз я маю можливість розвиватися і самостійно будувати кар'єру.

Чи замислюєтеся про материнство? Мрієте про синочка чи донечку?

У мене три молодших брата, яких я обожнюю. Над цим питанням я, звичайно, замислююсь, як і багато хто з нас. Я дуже люблю дітей, але ніколи не потрібно летіти, і все складеться так, як планує тобі життя. Якщо задуматися, про кого мрію більше, то завжди хотіла, щоб дочка мала старшого братика.

А що ви любите готувати на кухні?

Я з 15 років почала працювати закордоном. Довелося бути самостійною і навчитися готувати. Тому проблем з цим точно немає.

На карантині тільки покращую свої навички з новими рецептами і експериментую. Адже ніколи ще не було стільки часу для приготування всього, чого душа бажає: повсякденні традиційні страви, десерти і навіть паска. Повністю насолоджуюся.

Діана Шабас, фото з особистого архіву моделі
Діана Шабас, фото з особистого архіву моделі

Наскільки карантин вдарив по вашому бюджету? Ви весь цей час без роботи? І які перспективи?

Думаю, що карантин вплинув на всіх, але завжди можна знайти вихід і нові перспективи. Зараз багато часу приділяю розвитку в медіа, пропозицій вистачає. А моя звичка "відкладати гроші" стала зараз дуже корисною.

У Сербії такі ж введені обмежувальні заходи, як в Україні? Або по-іншому?

Заходи безпеки досить схожі. Працюють тільки аптеки, продуктові магазини, подекуди відкриті вуличні кав'ярні. Чим відрізняється карантин у Сербії? Це комендантською годиною, яка триває з 18:00 до 06:00. Зараз ситуація вже йде на поправку, тому аеропорт незабаром мають відкрити і зняти комендантську годину (на момент виходу інтерв'ю комендантську годину скасували - ред.).

Що допомагає вам підняти настрій, сидячи вдома?

Я не звикла просто сидіти і бути без діла. Я постійно шукаю чим зайнятися. Якщо ж настрій "протестує", то вмикаю фільм або серіал під чашечку кави. А взагалі я бачу багато плюсів в карантині і можливостей саморозвитку. Настрій у мене максимально позитивний.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв,як обирали Міс Україна 2019 - читайте про вихід Миколи Тищенка з дружиною і пікантні наряди гостей.