Для любителів класичного кіно є кілька цікавих фактів. У 60-х роках у кінотеатрах з'явилася пригодницька комедія "Фантомас" (1964 рік). Це кіно швидко завоювало кохання глядачів у всьому світі й стало популярним на багатьох десятиліть.

Протягом всієї картини зберігалася інтрига, хто ж ховається під маскою лиходія. Невловимого Фантомаса геніально зіграв чудовий французький актор Жан Маре. Тільки йому одному під силу втілити на екрані цей багатогранний і незабутній образ. Тонку ноту ностальгії, історією про роль Жана Маре, нагадує одне з французьких видань.

Золоті сторінки з біографії Жана Маре

Майбутній улюбленець публіки народився у 1913 році на північному заході Франції в невеликому містечку Шербур. У Жана було важке дитинство. Батьки розлучилися, коли йому було всього 4 роки, і батька він зовсім не запам'ятав. А мати страждала клептоманією і постійно крала, за що періодично сиділа у в'язниці. За Жаном тітка доглядала. Позбавлений батьківської любові, майбутній артист ріс неслухняним і забіякуватою дитиною. Він вважався одним з найгірших учнів у класі, але, незважаючи на погані оцінки, Жан мріяв стати актором.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Жан Маре, фото: zen.yandex
Жан Маре, фото: zen.yandex

З 15 років Маре стає фінансово незалежним. Після декількох невдалих спроб вступу до театрального інституту Жан записується на акторські курси. З часом він все-таки зміг отримати омріяний диплом. Кінокар'єра Маре почалася в 1934 році з маленької ролі у фільмі "На вулицях". Наступні роботи також були незначними і малопомітними, тільки через шість років про молодого актора заговорили у Франції.

Жан Маре, фото: zen.yandex
Жан Маре, фото: zen.yandex

Справжня слава прийшла до Маре під час роботи з режисером Жаном Кокто. Актор став улюбленцем мільйонів жінок у всьому світі, обожнювали його навіть в СРСР. Але на превеликий жаль прихильниць, в житті брутальний красунчик надавав перевагу чоловікам. Щоправда, він всіляко це приховував. В ті часи про гомосексуалізм не прийнято було говорити.

Жан Маре, фото: zen.yandex
Жан Маре, фото: zen.yandex

Для видимості актор навіть одружився на колезі по акторському цеху Милі Парелі, йому приписували роман з великою Марлен Дітріх. Однак увесь цей час Маре пов'язували стосунки з режисером Жаном Кокто, який став йому не тільки коханцем і наставником, але й замінив батька. Порочна зв'язок тривала 26 років і перервався смертю Кокто.

Актор довгий час був невтішний, але потім його наздогнало нове кохання в особі танцівника Жоржа Райха. Стосунки двох чоловіків тривали близько 10 років. У Жана Маре було довге насичене життя. Завдяки своїм чудово зіграним ролям, він залишається в пам'яті багатьох глядачів, як один з найвидатніших акторів сучасності.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, першокурсниці роблять це вперше - Pornhub запустив новий сайт, після якого хочеться вимити руки.

Як повідомляв Знай.uа книги Харукі Муракамі: пориньте в паралельну реальність.

Знай.uа писав, найкращі книги англійською для початківців, щоб вивчити мову.