Український мандрівник і ведучий Дмитро Комаров став організатором і взяв участь у благодійній акції, спрямованої на допомогу українським медикам, які борються з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

Відповідний пост про це Комарів розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

"Я не лікар. Через контакти в МОЗ з'ясував, яким клінікам найважливіше допомогти. Прийшли до висновку, що у київській області це Кагарлик та Переяслав-Хмельницький, опорні лікарні області за covid-19. Ми запросили все, що необхідно. А не вистачало, наприклад, банальну білизну для прибирання і навіть постільної білизну. Ну і звичайно ж захисних костюмів, окулярів, тришарових медичних масок, респіраторів FFFP3. Товар був зібраний і ми поїхали", - розповідає Комарів про практичну сторону проєкту.

Також Комарів поділився своїми враженнями про те, що він побачив в медичних установах.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Головні висновки: наші лікарі – герої. У самому початку пандемії не вистачало навіть масок, але вони шили їх своїми руками і виходили на роботу. Я бачив медсестер у таких саморобних масках.

Дуже надихнуло спілкування з головним лікарем Переяславської клініки Кузьменчук Ларисою і Кагарлицької - Віктор Кулініченко. Перший раз бачив, як головлікар особисто розвантажував вантажівка. Розповідали, як важко медпрацівникам, які контактують з хворими covid-19, навіть просто цілий день не знімати костюм, окуляри і респіратор. Важко дихати, жарко.

Лікарі вдячні за карантин, який ввели вчасно. Вдячні тим, хто його дотримується. Бояться, що з ослабленням карантинних заходів люди втратять пильність, забудуть про маски, санітайзери і дистанцію. Це може повернути ситуацію в гіршу сторону. І одноголосно вдячні всім без винятку волонтерам і бізнесменам. Коли вони стали допомагати - стало набагато легше", - розповів Комарів.

Також телеведучий-мандрівник висловився на підтримку збільшення фінансування охорони здоров'я.

"Ще в десятках клінік не вистачає самого необхідного. Важлива допомога бізнесу та публічних людей, які можуть залучити меценатів. Я сподіваюся, що ця пандемія стане уроком і медицину почнуть фінансувати в перших рядах, як стратегічну галузь. А оплачувати працю лікарів в рази вище, ніж сьогодні. Щоб справжні герої могли жити, а не виживати", - написав Комарів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Комарів терміново звернувся до українців за допомогою – "Печінка стала відмовляти, операція не допомогла...".

Як повідомляв портал "Знай.ua" Комарів "підсадив" молоденьку дружину на своє улюблене заняття.

Також Знай.ua" писав, що Комарів з "Світу навиворіт" розшифрує долю України – провидці з Гонконгу розкриють майбутнє.