5 червня актор студії "Квартал 95" та пародист Володимира Зеленського Юрій Великий відзначає 40-річчя. Напередодні свята іменинник відповів на кілька запитань про свої "перші" та "останні" рази.

Перший раз Юрій Великий...

Вирішив стати юристом

Мені тоді було років 12. Я приїжджав до рідної сестри в Одесу, де серед її знайомих мені часто доводилося бачити людей, що займаються бізнесом. Як правило, вони завжди мали презентабельний вигляд, мов щойно від кравця. Серед них був один юрист, їздив він на дорогій машині, користувався дорогим парфюмом, звали його, до речі, теж Юра. І ось тоді, мені здавалося, що, коли я виросту, то обов'язково стану юристом, і у мене все буде так само презентабельно. Я закінчив юридичний факультет Одеського Національного Морського Університету, але юристом так і не став. Вирішив займатися тим, що виходить краще.

Юрій Великий з сестрою на Привозі, фото Квартал 95
Юрій Великий з сестрою на Привозі, фото Квартал 95

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Побував на виступі "95 кварталу"

У 2001 році, здається. Вони приїхали з концертом в Одесу, я тоді ще робив свої перші кроки у КВК. Концерт був у ДК Політеху. Пам'ятаю, що мені сподобалося.

Зібрав свій корабель

Мій тато колись був моряком, це він заохотив мене до моделізму. Так десь ця недобудована модель у батьків вдома і лежить. Зараз у мене в збірці голландський вітрильник 17 століття Принц Вілем, я його почав робити ще в далекому 2008 році і до цього дня ніяк не можу завершити.

Побачив океан

2005 рік. Атлантика. Нью Йорк, Бруклін. Відомий Брайтон біч. Ми там були на гастролях з командою КВК. Море емоцій... Я б навіть сказав – океан вражень.

Юрій Великий, фото Квартал 95
Юрій Великий, фото Квартал 95

Зустрівся з Михайлом Жванецьким

Бачився з Михайлом Михайловичем тільки раз. У нас в один день співпали концерти: він виступав у "Жовтневому", ми знімали "Вечірній Квартал" у Палаці "Україна". Я в цей день якраз показував пародію на нього. Після зйомок мені подзвонили знайомі, і сказали, що вони сидять в ресторані, де відпочиває Жванецький у компанії друзів. Я миттю приїхав. Мені хотілося потиснути йому руку, як відомому одеситу, ну і як сатирику, звісно. А ще мені дуже хотілося сказати, що сьогодні я пародіював його на сцені. Тож, прямо там, в ресторані, я, як міг, без реквізиту, показав йому цей номер, під загальні оплески дружньої компанії. Він потиснув мені руку і сказав, що йому пародія сподобалася. А я, вже йдучи, відповів: "Гумористів багато, а Жванецький – один. Так ось сьогодні Жванецьких було...". І він від себе додав: "Два!".

Отримав гонорар за свої жарти

1999 рік. Виступали нашою командою КВК на якомусь святі. Заробив 30 гривень.

Скопіював голос Володимира Зеленського

Ще в 2009 році. Коли тільки прийшов у "Квартал". Один раз показав на авторській читці. Вова сказав: "Не схоже" і забув про це. А я не забув... (сміється).

Останній раз Юрій Великий...

Запрошував когось на побачення

Ой, давненько ... Треба якомога частіше це робити і постійно в нових місцях. Це так круто.

Юрій Великий на зйомках Що.Де.Коли., фото Квартал 95
Юрій Великий на зйомках Що.Де.Коли., фото Квартал 95

Їздив в маршрутці

У січні. І в маршрутці, і на "трольбіке", і на "трамвіке", і на "метрошке". Машина була на СТО, а мені в цей день треба було побувати в декількох місцях. Я зі студентських часів звик їздити в громадському транспорті, мене і зараз це анітрохи не бентежить.

Відчував сором’язливість

На березневих зйомках «Вечірнього Кварталу» при порожньому залі. Я випадково перед початком зйомки вивихнув ногу, і лікарі, які чергували в залі (а це були 2 молоді жінки), перебинтували мені її і сказали, що необхідно зробити знеболюючий укол. Природно, в те місце, завдяки якому сором і проявляється. Ще й в гримерці, де повно народу (посміхається).

Юрій Великий з Євгеном Кошовим, фото Квартал 95
Юрій Великий з Євгеном Кошовим, фото Квартал 95

Бачився з кимось із героїв своїх пародій

З президентом. Це було у вересні минулого року на міжнародному форумі YES. Ми стояли з ним на одній сцені, і я робив пародію на нього.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в мережу злили фрагмент нового концерту "Вечірнього кварталу", зйомки якого напередодні пройшли в порожньому залі і з вимогами карантинних норм.

Як повідомляв портал Знай.uа, в "95 Кварталі" показали унікальні фото з закулісся – такими улюблених акторів ви ще не бачили.

Також портал Знай.uа писав, що Юрій Ткач виклав у свій Instagram смішне відео з маленькою донькою Лізою, показавши, перед якими чарами не може встояти.