Восени на телеканалі ICTV відбудеться прем'єра комедійного екшену "Козаки. Абсолютно брехлива історія". Виробництвом 12-серійного пригодницького фільму займається IQ Production за підтримки Міністерства культури України.

Зйомки серіалу проходили у 2019 році у Музеї національної архітектури та побуду України (у Пирогові в Києві), у павільйонах Film.ua та на Хортиці у Запоріжжі. Глядачі побачать Україну кінця 16 століття - життя козаків на Січі.

Одну з ролей у кіноісторії зіграв Остап Ступка, який нарешті здійснив давню мрію та потрапив в українське історичне костюмоване кіно.

Він зізнався Знай.ua, що завжди цікавився саме історичними проєктами та вважає, що цей серіал особливо важливий для національного кіно.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"У нас є що знімати. На історичну тему особливо треба звернути увагу, щоб ми знали, хто ми, що ми, звідки і куди йдемо. Тому цей проєкт багато важить", - сказав Ступка.

Остап Ступка в ролі Кошового, фото: ICTV
Остап Ступка в ролі Кошового, фото: ICTV

Впізнати актора в гримі, з вусами та у вбранні Кошового, важко. Йому дісталася невелика, але дуже яскрава та неоднозначна роль. На кастингу, як повідомив Знай.ua креативний продюсер серіалу Олег Зборовський, Остап Ступка перевершив всі очікування.

"На жаль, ця сцена вже не потрапить в серіал, вона була лише для кастингу - це монолог на два листа, і коли прийшов Остап, він просто зробив краще, ніж той персонаж, який був у нас в головах. Він зробив його на голову вище. Тут питання попадання в той образ, який ми вигадали, але помножений на майстерність і талант", - поділився Зборовський.

Зйомки серіалу. Остап ховається від сонця під парасолькою, фото: ICTV
Зйомки серіалу. Остап ховається від сонця під парасолькою, фото: ICTV

За сюжетом головний герой Іван, якого зіграв Юрій Дяк, краде у московського царя важливу і, як пізніше з'ясовується, магічну коштовність (сережку), щоб викупити з турецького полону свою матір. Виявляється, цей скарб є запорукою непереможності московської влади. Іванові не вдається вберегти сережку - вона потрапляє у Запорізьку Січ до козаків, а саме - у вухо Кошового. А забрати сережку у козаків - завдання складніше, ніж обдурити царя.

Головний герой знайомиться з чесним і принциповим козаком Назаром (Андрій Ісаєнко), і починається історія, яка повна пригод, гумору, кривавих битв, авантюр і, звичайно ж, великого кохання.

Остап Ступка на зйомках. Та сама сережка у вусі, фото: ICTV
Остап Ступка на зйомках. Та сама сережка у вусі, фото: ICTV

"Я граю Кошового. Це різножанровий персонаж. Все у ньому є присутнє. Не розкриваючи карти сюжету, скажу тільки, що мені цікаво працювати у такому масштабному проєкті, створювати характер, копирсатися в цьому: в поведінці, вчинках, і робити все, що з ним пов'язано", - зазначив Ступка.

За словами актора, його Кошовий має різні здібності, але й негативні риси в тому числі.

"Він, як хитрий лис. Така посада у нього, що треба домовлятися. Тут і дипломатія, і ревнощі, і хитрощі. Моє завдання - це все пропорційно зібрати докупи, щоб не було, шо переважає одне, а інше десь ховається", - додав він.

Остап розповів, що найскладнішим було поєднувати знімальні дні, не виходячи з образу.

"Ти сьогодні знімаєш 12 серію, наприклад, а через дві години буде четверта, тож треба розподілити і по емоційному стану, і фізичному. Насправді, у мене великі сподівання стосовно цього проєкту", - зізнався актор.

Зйомки фільму "Козаки. Абсолютно брехлива історія", фото: ICTV
Зйомки фільму "Козаки. Абсолютно брехлива історія", фото: ICTV

Зйомки фільму "Козаки. Абсолютно брехлива історія", фото: ICTV
Зйомки фільму "Козаки. Абсолютно брехлива історія", фото: ICTV

Зйомки фільму "Козаки. Абсолютно брехлива історія", фото: ICTV
Зйомки фільму "Козаки. Абсолютно брехлива історія", фото: ICTV

Зйомки екшену "Козаки. Абсолютно брехлива історія", фото: ICTV
Зйомки екшену "Козаки. Абсолютно брехлива історія", фото: ICTV

Остап Ступка вважає, що за темпераментом він у чомусь схожий з його героєм.

"Ти береш з життя, щось дофантазовуєш і створюєш неповторний образ. Кошовий - яскравий приклад дипломатії у стосунках. Він веде перемовини приватні і офіційні з різними людьми. Така дипломатія тягне за собою і певну хитрість. Вважайте, що мій герой Кошовий - як політичний діяч. А там без хитрості ніяк. Тут багато жанрів, насправді. Це можна назвати і вестерном козацьким, і історичним фентезі, і романом з дивовижною історією кохання - тут є все, що завгодно. А такі жанри завжди цікавлять людей, тим паче, що їх не так багато у нас. Таких історій про козаків у нас дивовижно мало", - додав Ступка.

Остап Ступка на зйомках, фото: ICTV
Остап Ступка на зйомках, фото: ICTV

Зазначимо, що для серіалу були пошиті 160 унікальних комплектів одягу. Актори пройшли уроки верхової їзди, боїв на шаблях. Глядачі поринуть у світ українського села 16-17 століть, побачать справжніх козаків, їхній побут. Але ця історія цілком вигадана. А при створенні сценарію автори відштовхувалися від знаменитої американської франшизи "Пірати Карибського моря".

"Ми брали за референс за подачею, за темпоритмом, за пригодами і за подачею інформації - "Пірати Карибського моря". Ми сподіваємося зберегти цей сеттінг і в музичних композиціях", - пояснив креативний продюсер Олег Зборовський.

Загальна сума бюджету склала близько 33 млн грн (з них - 16 млн від Мінкульту).

"Так, це вигадана історія, але вона показує життя козацького села 16-17 століть. А зачепила вона тим, що нарешті знятий позитивний серіал, не просто там героїчний, як багато зараз є, а саме позитивний і веселий. Нам дуже не вистачає комедійних якісних фільмів. І для українців, ми вважаємо, це дуже сильно потрібно, тому що ми і так забагато плачемо, можна так сказати. А цей фільм як раз буде показувати, не шароварним способом, не примітивним - як це було до цього, веселі українські традиційні історії. І це нас зачепило. Тому відразу погодилися взяти участь у ньому", - поділився Знай.ua Володимир Шерстюк, учасник гурту Kozak System.

Хлопці з гурту і пісні записали для серіалу, і навіть знялися у епізодичних ролях.

Kozak System та Андрій Ісаєнко й Юра Дяк на зйомках
Kozak System, Андрій Ісаєнко та Юра Дяк на зйомках

Нагадаємо, раніше Знай.ua побував на знімальному майданчику серіалу "Козаки. Абсолютно брехлива історія" у Пирогові та дізнався всі подробиці про новий телесеріал, який обіцяє вразити глядачів незвичайним сюжетом.

Також читайте, як акторка Олеся Жураківська вибухнула на зйомках "Кріпосної". Дізнайтеся, що так сильно засмутило її та чому вона просто почала плакати посеред знімального майданчика.