Лідер гурту ВВ, музикант Олег Скрипка вирішив не сумувати без роботи на карантині, а влаштовувати онлайн VECHORNYTSI, тобто віртуальні концерти, на які він запрошує відомих гостей - інших українських артистів. Вони не лише співають пісні, але й проводять інтерактивне спілкування, й дегустують вишукані вина. Це такий собі бенкет, за яким можуть безкоштовно спостерігати глядачі з будь-яких країн.

Цікаво, що сам музикант називає останні концерти "антивірусними ворожіннями", тому що на них відбувається магічне чаклування.

Знай.ua дізнався у Олега Скрипки, про що саме йде мова. Також ми поспілкувалися про онлайн навчання його дітей під час карантину, про майбутній вертикальний концерт та поїздку до Вітебська.

Олег Скрипка, фото: пресслужба артиста
Олег Скрипка, фото: пресслужба артиста

Про антивірусні ворожіння

Я вважаю, якщо ми проженемо віруси з голови, тоді ми самі не будемо хворіти, ми не будемо панікувати від того, що відбувається, і суспільство не буде хворіти. Може, я метафорично ставлюся до цієї ситуації, але вона настільки абсурдна в світі, що ти можеш вижити, тільки якщо ставитися до цього метафорично та філософськи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

І коли ми провели минулі VECHORNYTSI, антивірусні ворожіння, у нас відразу почали послаблювати карантин. Потім знову почали накручувати. І я, коли вчора вів ефір, так і сказав, будемо робити антивірусні ворожіння 2.0, і у нас знову буде послаблення. Ось чекаємо тепер на послаблення!

Про вертикальний концерт

Green Grey, мої колеги, музиканти, яких я дуже шаную, запросили на свій день народження у готель Bratislava. А потім вони запропонували зробити і мені там вертикальний концерт 11 липня. Green Grey є його організаторами.

Вертикальний концерт гурту Green Grey, фото: пресслужба
Вертикальний концерт гурту Green Grey, фото: пресслужба

Гості під час вертикального концерту - дивляться шоу з балконів готелю
Гості під час вертикального концерту - дивляться шоу з балконів готелю

Сцена знаходиться навпроти балконів готелю
Сцена знаходиться навпроти балконів готелю

Я хотів би, щоб люди купили ці квитки, щоб людям сподобався цей задум. Головне, щоб погода була добра, щоб в голови урядовцям не прийшли ще якісь заборони.

Про відпочинок на карантині

Я ще не відпочивав, тому що у дітей була школа. У нас було навчання онлайн до кінця травня, а потім, у червні, діти ходили в школу через день. Тільки зараз, ось перший тиждень, як почалися канікули.

Ми плануємо виїхати на дачу. У мене є дача на Київському морі, у гарному місці.

Олег Скрипка з дітьми, 2018 рік, фото: Facebook музиканта
Олег Скрипка з дітьми, 2018 рік, фото: Facebook музиканта

Про онлайн навчання дітей

Допомагав дітям вчитися, хоча вважаю цей спосіб не ефективним! І дітям воно не дуже подобається. Їх дуже важко зконцентрувати навколо екрану. У мене ж досить багато дітей (посміхається - ред.), їх постійно треба згрібати, вони ж розбігаються, не сидять на місці. Все одно, дитина сидить перед екраном, ніби вона присутня, а на колінах тримає смартфон і щось там грається.

У нас телевізорів ніколи не було і сподіваюсь, що й не буде, а компьютери є, смартфони є - ми сучасні люди.

Про майбутні виступи

У мене є запрошення на "Слов'янський базар" до Білорусі, у Вітебськ. Там же немає карантину, але починаються перед виборами перетрубації. Сподіваюся, що все буде добре, тоді поїдемо на концерт до Вітебська.

Про боротьбу з коронавірусною хворобою

В мене така теза, що, безумовно, всі ці дистанції та тому подібне, та паранойя, яка нагнітається у суспільстві, воно допомагає, але воно людей вводить в стан жаху, а цей стан жаху якраз послаблює імунітет людини. Тому я вважаю, що акцент треба робити на здоров'ї людини - ось це найголовніше. Здоров'я та імунітет - це єдине, що людину рятує.

Лікарі не знають, як цю хворобу лікувати, а організм знає. Йому треба допомогти, треба підсилювати, тоді організм буде справлятися з хворобою. У мене є знайомі лікарі, які використовують народну медицину, але вона офіційно не визнана, в цьому проблема. В народній медицині є багато засобів, які дійсно можуть цю ситуацію полегшити.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Олег Скрипка та гурт "Воплі Відоплясова" зіграли онлайн концерт на карантині, щоб зібрати кошти для допомоги людям похилого віку.

Також повідомлялося, що співачка Navka вирішила відродити старі та забуті пісні. Вона запустила унікальний проєкт під назвою "Україна в піснях".