"Не ламай, не пиляй, не рубай, гілку, на якій сам сидиш, не чекай, не мовчи - хто мовчить, дочекається таки біди", - це перші слова пісні, яка має дуже важливий посил.

Чорнобиль не тільки екологічна і техногенна катастрофа, проте також і інформаційна. Адже мовчання навколо аварії сьогодні може призвести до нової біди, адже раніше це вже призвело до шаленої кількості жертв.

Читайте Знай в Google News!

Цей рік об'єднав десять українських та іноземних музикантів для створення проекту зі створення музичного альбому під назвою "Звуки Чорнобиля". Вони записали пісні з використанням бібліотеки унікальних звуків, які раніше були записані медіа-художником Валерієм Коршуновим в зоні відчуження.

Сергій Міхалок та Олександр Чемеров, фото: Український культурний фонд
Сергій Міхалок та Олександр Чемеров, фото: Український культурний фонд

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Саме ця людина є продюсером альбому і автором ідеї. Участь також взяли Сергій Міхалок (Ляпіс-98 і BRUTTO) і Олександр Чемеров (екс-"Димна суміш", The Gitas). Вони презентували власну версію пісні гурту "Скрябін" - "Чорнобиль форева". Чемеров заявив, що з Сергієм вони зустрілися в Одесі і в процесі спілкування зважилися на створення спільної пісні. "Сергій давно хотів переосмислити пісню Скрябіна" Чорнобиль форева", і мені сподобалася ідея того, що він заспіває українською. У той же час Валерій Коршунов запропонував нам взяти участь в їх музичному проект "Звуки Чорнобиля", — додав він.

Йому було п'ять років, коли сталася аварія на ЧАЕС. Вони цілий день провели в зоні відчуження під час зйомок кліпу зі знімальною групою. І зуміли відчути реалії міста-примари. "Радіаційні хмари і людські жертви аварії не мають меж. У 1986 році від Чорнобиля постраждала вся Європа, але особливих жертв зазнала саме Україна і Білорусь. Близько 8500000 чоловік отримали значні дози опромінення в перші дні після аварії", - поділився Валерій Коршунов.

Сергій Міхалок та Олександр Чемеров, фото: Український культурний фонд
Сергій Міхалок та Олександр Чемеров, фото: Український культурний фонд

Їм вдалося знайти спільну мову і створити класну колаборацію. Крім них, кліпи опублікували: Стасік, KAZKA x RUNSTAR, KRUTЬ, ATOMIC SIMAO і Вагоновожаті. А також представили свої треки Ісландська група GusGus, музикант Bjarki, бітбоксер Dub FX і французька група TELEPOPMUSIK.

Проектом займається компанія "Лавина Концерт" за підтримки Українського Культурного фонду та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею Чорнобиля, Державного агенства України з управління Зоною відчуження, МГО "Європейський інститут Чорнобиля" та проекту ARTEFACT

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, екс-NikitA Кумейко у прозорому боді видала, ким була в минулому житті: "Польоти на мітлі..."

Як повідомляв "Знай.ua", Настя Каменських показала себе справжню - ось яка вона за кадром і в житті

Знай.ua писав, вагітна від перуанського шамана переможниця Versus просить грошей на дитину: "виросте важливим"