Турецький серіал “Величне століття” про життя Османської імперії став одним з найпопулярніших у світі. Телеканали крутять його по кілька разів, збираючи божевільні рейтинги. В історії турецьких серіалів, ця робота-справжня перлина.

Тут є все-пристрасть, велич, палацові інтриги, розкіш пишних нарядів і застіль, і справжня любов. Однак, багато обізнані люди знайшли в цьому серіалі безліч ляпів і історичних недостовірностей. Це розлютило істориків, але на популярність серіалу не вплинула.

Одне з історичних непорозумінь в серіалі пов'язано зі словом "Хальвет". У "чудовому столітті" цим словом називають час, який наложниця може провести наодинці з падишахом. Насправді термін "Хальвет" в гаремах тих часів дійсно існував, але означав зовсім інше.

Величне століття, постер до серіалу
Величне століття, постер до серіалу

Дівчата жили в гаремі повинні були отримати від падишаха дозвіл, щоб прогулятися в саду. Можливість пройтися на відкритому повітрі надавалася султаном всього кілька разів на рік. Зазвичай це було влітку і навесні. Саме ці дні і називали "хальвет". Для таких прогулянок були суворі правила і готувалися до них заздалегідь.

Суворі білі євнухи спочатку перевіряли сад, щоб там нікого не було (навіть в самих затишних куточках). Євнухи не відходили від дівчат ні на хвилину. І лише іноді, коли жінки втомлювалися і заходили відпочити, євнухи залишалися на вулиці, чатуючи біля дверей і вікон.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

А в серіалі нам показують, що фаворитки падишаха могли гуляти в саду, коли захочуть.

ДО РЕЧІ, ніч з султаном називалася для дівчат" Золотий шлях", і як ви здогадалися, хальвет не мав до цього ніякого отншенія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, зірка"Величного століття " Мер'єм Узерлі ошелешила фанатів новим образом.

Також портал " Знай.ua " писав, що зірка" Величне століття " Мер'єм Узерлі показала, як проводить карантин зі своєю донькою.