Вже у вівторок, 17 листопада о 21:30 на телеканалі ICTV відбудеться довгоочікувана прем'єра серіалу виробництва кінокомпанії IQ Production "Козаки. Абсолютно брехлива історія".

Пригодницька комедія про життя козаків у 16 столітті складається з 12 епізодів, які будуть показувати з вівторка по четвер.

Знай.uа вдалося побувати на зйомках серіалу і між дублями трохи поспілкуватися з виконавцем однієї з головних ролей, відомим українським актором Андрієм Ісаєнком. В історії він зіграв козака Назара.

Андрій Ісаєнко, фото з Instagram актора
Андрій Ісаєнко, фото з Instagram актора

Андрій раніше знімався в історичних картинах і знає всі тонкощі і складності. Він зізнався, що зарікався знову братися за цю нелегку справу.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Після минулого проєкту я кричав сам собі і всім навколо, що найближчим часом - ніколи! Тому що це був "Захар Беркут" (фільм Ахтема Сеітаблаєва - Ред.), і у мене там була перука, і борода, і вуса - все наклеєне, рудий колір волосся. Дуже тепла шуба", - поділився враженнями Ісаєнко.

У фільмі "Захар Беркут" він зіграв Петра - друга головного героя.

"Не можу сказати, де грати складніше. Станом, це легша історія, комедійна, пригодницька, а "Захар Беркут" - більш драматична, більш про самосвідомість, про віру в людство, життя, дружбу", - зазначив він.

Андрій Ісаєнко, фото: Сергій Резник
Андрій Ісаєнко, фото: Сергій Резник

Ісаєнко не міг розкрити нам всю сюжетну лінію серіалу про козаків, але поділився деякими подробицями про свого персонажа, а також розповів про "мокрий" інцидент на зйомках.

"У серіалі я боюся свою маму. Вона - владна жінка і, напевно, єдина людина, яку я боюся в цьому світі", - сказав з посмішкою Андрій.

Його персонаж Назар - це позитивний герой, який вірить в чесність, в поняття дружби, честі і любові.

Ісаєнку доводиться складно - грим, важкі наряди і зйомки в спеку.

Євген Олійник та Андрій Ісаєнко на зйомках серіалу
Євген Олійник та Андрій Ісаєнко на зйомках серіалу

"Було важко, коли під дощем знімалися, - розповів Андрій. - Ми стояли з Остапом (Ступкою - ред.), нас поливали водою. І за один полив на кілограм 5 костюм став важчим. Також ми знімали в хаті на горищі - на вулиці 36 градусів, а там ще спекотніше! Спочатку була сцена внизу, а потім нагорі. Я сідав на стілець між дублями, вставав - він був не просто вологим, а мокрим, з калюжами".

Актори звикли до подібних недоліків знімального процесу і завжди знайдуть, чим похвалитися: "Класно, що кожен день у тебе на зйомках драйв! Коні, верхова їзда, бої. Для пацанів - це джек-пот!"

Кадр зі зйомок серіалу "Абсолютно брехлива історія"
Кадр зі зйомок серіалу "Абсолютно брехлива історія"

Креативний продюсер серіалу Олег Зборовський повідомив, що при створенні сценарію автори відштовхувалися від знаменитої американської франшизи "Пірати Карибського моря".

"Пірати Карибського моря чим нас купили? Гумором, легкістю. Ми теж намагаємося тут зробити гуморно. Як в житті і буває. Це не про "журбу, йти землю цілувати руками..." У козаків багато гумору! Я в "Кіборгах " знімався і спілкувався з військовими - там гумор у людей на найвищому рівні. Це допомагає виживати. І так само у козаків - кожен виїзд може бути останнім. Завжди все на крайній точці", - поділився виконавець ролі Назара.

Андрій Ісаєнко, фото: ICTV
Андрій Ісаєнко, фото: ICTV

Андрій Ісаєнко, фото: ICTV
Андрій Ісаєнко, фото: ICTV

Андрій Ісаєнко додав, що на шаблях бився перший раз. До слова, родом актор із Запоріжжя, і знятися у фільмі про козаків була його давня мрія.

Зйомки серіалу проходили в історичних локаціях. Зокрема, у Хотинській фортеці, у Бучацькому та Коростишівському кар'єрах, Києво-Печерській Лаврі, музеї Пирогово та на острові Хортиця.

Актор Юрій Дяк, який зіграв Івана, провів захоплюючу екскурсію за лаштунками знімального майданчика в історичному комплексі "Запорізька Січ", де місяць тривали зйомки.

Зазначимо, що виробництвом серіалу займалася студія IQ Production за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Зйомки проходили влітку-восени 2019 року.

У головних ролях - справжні зірки українського кіно: Юрій Дяк, Андрій Ісаєнко, Міла Сивацька, Михайло Гаврилов, Остап Ступка, Георгій Делієв, Михайло Кукуюк, Лариса Руснак, Олег Волощенко, Дмитро Вівчарюк, Євген Олійник та інші.

На зйомках серіалу "Козаки. Абсолютно брехлива історія"
На зйомках серіалу "Козаки. Абсолютно брехлива історія"

Знімальна команда: режисер-постановник - Олександр Березань, оператор-постановник - Сергій Ревуцький, продюсери ICTV - Анастасія Штейнгауз, Ірина Храновська, Олександр Богуцький, Олена Сахацька, генеральний продюсер - Оксана Іванюк, креативний продюсер - Олег Зборовський, художник-постановник - Олександр Батенєв, художник по костюмах – Антоніна Бєлінська, художник по гриму – Ліліана Хома.

Раніше Знай.uа також ділився подробицями зі зйомок "Козаки. Абсолютно брехлива історія". Читайте, що про серіал розповіли його продюсери.

Також враженнями про зйомки в цій історії поділився зі Знай.uа і актор Остап Ступка. Він зіграв Кошового.