Російський музикант Сергій Жуков, найбільш відомий завдяки популярному гурту "Руки вверх", став жертвою інтернет-шахраїв.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповів він сам у розділі сторіз на своїй сторінці у соціальній мережі "Інстаграм".

Жуков виклав скріншот аканту шахраїв в інстаграмі. Справжні підтверджений акаунт Жукова має назву @serzhukov, що доволі непогано відповідає фонетиці. А ось зловмисники замаскувалися як Sergey_Shukov, де прізвище звучить як "Шуков".

Скріншот сторіз Сергія Жукова
Скріншот сторіз Сергія Жукова

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

При цьому злодії використали контент зі справжньої сторінки музиканта, а також підписали її як "бренд". Цікаво, що сторінка більш активна саме у фейсбуці, а не в інстаграмі — саме там шахраї виступають як "рекламодавець".

Жуков не написав, у чому полягає ідея злочинної схеми з крадіжкою віртуальної особистості зірки гурту "Руки вверх". Можна припустити, що шахраї планували реалізовувати товари чи послуги через цей обліковий запис.

Нагадаємо, ля того, щоб відрізнити фейковий акаунт від офіційного не треба приділяти особливих зусиль: про підтверджений статус свідчить спеціальна блакитна галочка.

Скріншот Instagram
Скріншот Instagram

Нагадаємо, хіт "Руки вверх" присвоїли Елджей і Моргенштерн – Жуков відповів на нахабний плагіат.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що зірка 90-х жуків з "Руки вверх" дав бомбочку в басейн і про крихіток не забув.