Судовий розгляд між капітаном Джеком Горобцем (Джонні Деппом) і соратницею Аквамена Мерою (Ембер Герд) стали справжнім серіалом для любителя напружених сюжетів.

Пара розлучилася в 2016 році і при розлученні дівчина звинуватила вже колишнього чоловіка в домашньому насильстві. Актор свою провину заперечував. На тлі скандалу успішна кар'єра Деппа пішла на спад. У 2020 році він програв позов до британського таблоїду The Sun, який назвав його "людиною, що била дружину", залишився без ролі у франшизі "Фантастичні звірі" і назвав себе жертвою "культури скасування".

Джонні Депп, скріншот: Youtube
Джонні Депп, скріншот: Youtube

Гучний суд почався в квітні 2022 року. Приводом для нього став позов Деппа через колонку Герд для The Washington Post. Колонка вийшла в 2018 році, в ній Герд заявила, що "два роки тому стала публічною особистістю, що представляє жертв домашнього насильства". У тексті не було названо ім'я Деппа, але актор заявив, що колонка нашкодила його діловій репутації, і зажадав з Герд 50 мільйонів доларів. У 2020 році актриса подала у відповідь позов на 100 мільйонів доларів .

1 червня присяжні винесли вердикт, що винні обидві сторони. Але сума компенсацій дуже різнилася. Депп отримає її в більшому обсязі. 10 мільйонів доларів за моральну шкоду і ще п'ять мільйонів доларів в якості штрафних санкцій (суддя знизила другу суму до 350 тисяч доларів — це максимальний розмір штрафних санкцій, можливий за законами штату Вірджинія). Герд отримає лише два мільйони доларів за моральну шкоду.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Ембер Херд: скрін з відео
Ембер Херд: скрін з відео

Після рішення суду акторка довго мовчала і лише через 2 тижні перервала тишу. Герд дала інтерв'ю телеканалу NBC.

Дівчина сказала, що вважає, що на думку судді вплинуло "упереджене ставлення" до Герд в соцмережах.

Також вона звинуватила Деппа в тому, що він підкупив свідків.

"А як судді могли повірити мені, якщо протягом трьох з половиною тижнів вони сиділи і слухали безперервні і нещадні свідчення від оплачуваних співробітників, а в кінці судового розгляду, і зовсім від сторонніх людей. Я їх не звинувачую. Я розумію. Він улюблений усіма персонаж. Люди вважають, що знають його. Він приголомшливий актор. А як ще можна пояснити те, що вони не повірили жодному моєму слову?" - дивувалася Ембер в інтерв'ю.

Ембер Херд: скріншот з DailyStar
Ембер Херд: скріншот з DailyStar

Нагадаємо, що Джонні Деппу передрекли світле майбутнє після перемоги над колишній Ембер Герд.

Раніше ми повідомляли, що Ембер Герд не збирається компенсувати збиток Джонні Деппу.