З лютого Україна поринула в безпросвітний смуток, наповнений сльозами, болем втрат та криками розпачу.

Звичайно, наш народ відомий своїм сильним духом та вмінням усміхатися, коли зовсім не до сміху. Тільки ми можемо на 6 місяць війни відзначати День Незалежності в метро і скакати під пісні Сердючки, або ж ходити центром столиці та роздивлятися згорілі танки росіян, які таки отримали свій парад у Києві, але на наших умовах.

У збереженні бойового духу дуже допомагають знаменитості, які влаштовують українцям хвилини відволікань своїми виступами.

Учасник проєкту Improv Live Show, новий сезон якого восени покаже Новий канал, Володимир Шумко бере активну участь у театральних спектаклях та гумористичних концертах, збираючи кошти для ЗСУ. А ось його діяльність як провідного заходу призупинилася.

"Якось мені зателефонували з пропозицією провести день народження, - розповідає імпровізатор. - Я озвучив свою ціну і сказав, що із цих коштів мені потрібно ще віддати стільки на ЗСУ. А вони мені: "Ви ж розумієте, війна , так може зробите знижку?" Хіба це нормально? Я акуратно відмовився."

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Шумко, виступи. Фото: пресслужба Нового каналу
Шумко, виступи. Фото: пресслужба Нового каналу

Під час війни Вова за гроші провів лише онлайн-корпоратив у форматі квіза.

"Тому що мені подобаються інтелектуальні ігри. Тим більше ми під час квізу ще й провели благодійний аукціон! – каже Шумко. – Взагалі важко виходити на сцену. Немає такого відчуття, як раніше, не отримую колишнього задоволення від сцени."

Водночас, актор відчуває, що виступи потрібні! Люди дякують, бо хочуть відволіктися, перейти, посміятися.

"Я виступав перед різною аудиторією у різних містах. І перед переселенцями, і перед військовими теж. І це справді важко, – зізнається Володимир Шумко. – Вони дякують, але дивляться ніби крізь тебе. Просто сприймають, що хтось є, і хтось щось каже... Ще до повномасштабного вторгнення ми їздили з гумористичним концертом на схід, виступали за шість кілометрів до периметра, де базувалися орки... І тоді було таке ж відчуття... Військові і сміялися, і плескали, але дивилися наче крізь нас."

Вова Шумко. Фото: скрін youtube
Вова Шумко. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що Вова Шумко з "Жіночого кварталу" показав ту єдину, що змогла полонити його серце.

Раніше ми повідомляли, що Костя Трембовецький із "Improv Live Show" потрапив до лікарні через Вадима Олійника.