Ольга Фреймут, відома в Україні виключно по телепередачі "Ревізор", періодично викладає пости щодо війни та окремих людей, які захищають нашу країну, щодня ризикуючи своїм життям.

Нині вона розповіла історію Маріупольського краєзнавчого музею, в якому 1973 року відбулася перша республіканська пейзажна виставка під назвою "Меморіал Куїнджі".

Ольга Фреймут, фото: Instagram
Ольга Фреймут, фото: Instagram

Неважко здогадатися, що присвячена вона була відомому українському художнику, уродженцю Маріуполя – Архіпу Куїнджі. Сам музей отримав свою будівлю лише 12 років тому, 2010 року.

"Колекція музею налічувала 650 мальовничих, 960 графічних творів, 150 скульптур, понад 300 предметів декоративно-ужиткового мистецтва", - пише Ольга Фреймут у публікації.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Ось тільки цього року, під час повномасштабної війни, рашисти зруйнували музей, 21 березня... прямим попаданням авіабомби.

Ольга Фреймут, фото: Instagram
Ольга Фреймут, фото: Instagram

Відомо лише те, що робіт Архіпа Куїнджі не було в музеї того ж дня. А щодо інших художніх творів – їхня доля залишається невідомою.

Нагадаємо, Ольга Фреймут згадала найкращі цитати Агати Крісті, які перегукуються з війною: "Не скаржитися"

Як повідомляв "Знай.uа", Ольга Фреймут поділилася "брехнею", через який постраждали українські діти: "Обіцяв, що у вересні..."

Знай.ua писав, колега "Ревізора" Ольги Фреймут зрадив батьківщину, щоб їздити по російських дачах: "Він знає, що Кубань - Україна?"