BBC нарешті здобула фіналістів для проведення конкурсу пісні «Євробачення» після того, як Великобританію попросили провести знаменну подію у 2023 році від імені України.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі "DailyStar"

Два міста були розкриті після шорт-листа Бірмінгема, Глазго, Ліверпуля, Шеффілда, Манчестера, Лідса та Ньюкасла, при цьому передбачуване місце розташування Лондона було відхилено.

Філ Харролд, голова відбіркової комісії Бі-бі-сі по містах-організаторах, подякував усім семи містам, які "продемонстрували ентузіазм і пристрасть" до проведення конкурсу.

Він додав: "Конкурс пісні "Євробачення" - дуже складний захід, і Ліверпуль та Глазго загалом мають найсильніші пропозиції; ми продовжимо наші переговори з ними, щоб визначити можливе місто-організатор. Ми сповнені рішучості зробити конкурс пісні "Євробачення-2023" таким, щоб він відображав переможну позицію України, а також став подією, у якій може взяти участь уся Великобританія".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Великобританія була підтверджена як нова прймаюча сторона конкурсу пісні "Євробачення" у липні 2022 року після того, як було вирішено, що країна-переможець Україна не прийматиме шоу через продовження російського вторгнення.

Український колектив Kalush Orchestra виграв конкурс 2022 року із треком Stefania.

Як раніше повідомляв портал "Знай", переможці Євробачення Kalush Orchestra розповіли про місію музикантів під час війни.