До 24 лютого 2022-го багато українців спілкувалися російською мовою і не бачили в цьому нічого поганого. Проте все змінило повномасштабний наступ росії на Україну — російська мова стала сприйматися більшістю як ворожа.

Своїми думками про те, чи є актуальною українізація, і як її потрібно проводити, поділився Тарас Цимбалюк, який зіграв поліцейського Дена в серіалі "Полкан" Нового каналу.

"Я вважаю, що мовне питання дуже важливе. Мова - однозначна наша зброя. Якщо ми говоримо про якусь Швейцарію, де люди говорять англійською, німецькою - то носії цієї мови не були агресорами в таких масштабах. Якщо ж мова йдеться про росіян, які принесли в Україну свою мову, то після повномасштабного вторгнення ми повинні розуміти, що це мова агресора, — сказав Тарас в інтерв'ю Аліні Доротюк . "

Тарас Цимбалюк, фото: пресслужба Нового каналу
Тарас Цимбалюк, фото: пресслужба Нового каналу

Водночас, вважає Цимбалюк, який відомий також за ролями у серіалах "Кріпосна" та "Спіймати Кайдаша", не слід нав'язувати всім українську мову силою.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Дуже безглуздо зараз тиснути на людей з того ж Маріуполя чи Луганська — вони мають звикнути до мови поступово, — додав актор серіалу Нового каналу. — Ми живемо в досить непростий час, старше покоління росло в радянському союзі і розмовляло російською."

Для довідки:

Серіал "Полкан" – історія досвідченого та цинічного опера Павла Сафронова, який впав у кому, а його душа переселилася у дворового пса. Єдиний, хто чує голос поліцейського, – його молодий напарник, лейтенант Слава Курочка, який щойно розпочав кар'єру в поліції.

Прем'єра серіалу "Полкан" відбудеться 24 жовтня на Новому каналі.

Тарас Цимбалюк. Фото: скриншот Instagram
Тарас Цимбалюк. Фото: скриншот Instagram

Нагадаємо, що Тараса Цимбалюка з "Кріпосної" запідозрили у вживанні чарівних "пігулок" для ідеальної фігури.

Раніше ми повідомляли, що зірка "Кріпосної" та "Спіймати Кайдаша" Цимбалюк звернувся до мешканців окупованих територій.