Відома українська телеведуча Василіса Фролова, яка через війну боїться повернутися додому з маленькою дитиною, розповіла про нові реалії свого життя.

Про це вона розповіла у своєму новому інтерв'ю на YouTube-каналі "Люкс ФМ", ведучим якого став Слава Дьомін.

Майже все своє життя дівчина розмовляла російською мовою, але 24 лютого повністю змінила свідомість. Незважаючи на те, що вона не перебувала в країні цього дня, повністю відчула біль українського народу на собі.

Василіса Фролова на відпочинку з дитиною, скріншот
Василіса Фролова на відпочинку з дитиною, скріншот

Родом телеведуча з Харкова, який страждає від російської агресії щодня через близькість кордону, тож більше нічого спільного мати з ними вона не хотіла.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Її шлях українською мовою розпочався близько 5 років тому, коли вона почала працювати на одному із телеканалів.

"Багато хто з моїх друзів реально думав, що я збожеволіла. Я почала вивчати українську одна з перших у моєму російськомовному оточенні. Я почала всі налаштування на комп'ютері та телефоні українською робити, я з мамою листувалася українською" - каже Василіса Фролова.

Василіса Фролова на відпочинку з дитиною, скріншот
Василіса Фролова на відпочинку з дитиною, скріншот

Далі ведучий запитав, щоб вона порадила тим людям, які не планують переходити українською мовою. Позиція у дівчини у цьому плані однозначна – ми живемо у вільній країні, і кожен має право на це. Примушувати точно нікого не можна, тому що можна зробити лише гірше.

"Я впевнена, що мовне питання ніколи не було для українців актуальним, і завжди на ньому спекулювали. Коли тільки починається розмова про це, я вже шкірою відчуваю тисячу хейту. Все одно знайдуться люди, яким це не сподобається. Якщо люди залишаються російськомовними, але українцями, і роблять більше для України справ, то теж круто", - каже далі дівчина.

Поки що повертатись назад до України вона не планує, але обов'язково це зробить одразу після перемоги, яка незабаром настане.

Нагадаємо, що ведуча Василиса Фролова розповіла, як "шурхає" від росіян в ОАЕ і чому ображається

Раніше повідомлялося, що ведуча Василиса Фролова в ОАЕ показала сина, який стать свого життя провів за кордоном .

Також ведуча Василиса Фролова в ОАЕ показала максимальний прояв громадянської позиції .