У своєму сторіс на Instgaram Даша Астаф'єва вирішила підтримати Валерія маркуса, який пропонує перестати назвати українських воїнів , які загинули, захищаючи свій народ принизливим радянським "грузом 200".

Співачка та модель Даша Астаф'єва, яка відпочатку повномасштабної війни, яку розпочав путін, займається волонтерством, вирішила, що пропозиція Маркуса досить таки обґрунтована.

Даша Астафьєва. Фото: скрін youtube
Даша Астаф'єва. Фото: скрін youtube

Валерій пропонує називати загиблих загиблими.

Воїн заплатив за кожного з нас найвищу ціну, а ми, живі, ті хто зобов’язані прожити життя гідне тієї ціни, починаємо формувати пам'ять про нього з абсолютного знецінення, називаючи загиблого, радянським терміном «200-й». Термін «200-тий» з’явився з наказу міноборони СРСР від 8 жовтня 1984 року за номером «200», який вийшов під час афганської війни щодо транспортування тіл загиблих. Ми живемо, воюємо, боремось за власну ідентичність, історію, державність й навіть не усвідомлюємо абсурдність використання дефініції, яка мала б нести в своїй глибині виключно шану. - пише Валерій.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Скриншот сторіс Даші Астаф'євої, instagram
Скриншот сторіс Даші Астаф'євої, instagram

Даша пише, що цей вираз у неї також викликав неприємні відчуття Та закликала розповсюджувати більш здорові ідею у шануванні загиблих.

Нагадаємо, ми писали, що Даша Астаф'єва вбрала ялинку і розплакалася, порівнявши дівчат зі жабою: "Така магія"

Як повідомляв "Знай.ua" Молоденька Сердючка потяглася до склянки, але Астаф'єва показала це всім: "Ризикну".

Також "Знай.ua" інформував, що Даша Астаф'єва зізналася у шаленому коханні до Дантеса: "Ще не бачила, але...".