Повномасштабна фаза війни проти Росії триває вже понад 300 днів, розпочавшись 24 лютого 2022 року, коли окупанти вторглися зі зброєю одразу з кількох ділянок кордону.

Першого дня був справжній колапс... адже мільйони громадян у паніці намагалися виїхати з країни, бо не знали, до чого все дійде. Але згодом було оголошено заборону на перетин кордону чоловікам - тому до Європи й надалі могли виїхати лише жінки, пенсіонери та діти.

Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел
Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел

При цьому... досі відомо, що деякі представники чоловічої статі все ж таки змогли вибратися до ЄС, США. Одним із таких став популярний київський блогер Андрій Трушковський.

— Як ти зміг виїхати з країни за кордон під час війни?

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

— Через військовий квиток. У мене була відстрочка з військового стану, через здоров'я, через спину. Але всі блокпости я проїжджав папірцем від другої організації. Просто на кордоні показав свій військовий. Напевно, години чотири... я скажу так "ґвалтували". Загрози, коли під'їжджаєш намист із автоматниками. "Тепер ти поїдеш на фронт". Я кажу: "Так, добре. Мені нема чого приховувати".

@brain.developer

Як ставитеся до людей, які виїхали? #інтервю #еміграція #америка

♬ оригинальный звук - brain.developer

"Навіть не соромиться", "Чому всі активні відвідувачі тренажерних залів різко стали з підозрами на інвалідність?", - пишуть користувачі у коментарях.

Нагадаємо, українці не стали тікати з країни після частих масованих ракетних ударів - чергова демонстрація сили та бажання боротися

Як повідомляв "Знай.uа", Ектор Хіменес-Браво залишився на самоті, навіть собаки "утекли" перед Новим Роком.

Знай.ua писав, українки роблять пластичні операції, щоб працювати на СБУ в тилу Росії: "Амазонки"